Közel volt Jan-Lennard Struff ahhoz, hogy Masters-tornán szerezze meg pályafutásának első ATP bajnoki címét, de annak ellenére, hogy végül nem sikerült, a spanyolországi döntője további jó eredmények elérésére adhat reményt.

Jan-Lennard Struff 022
Jan-Lennard Struff kétszer is brékelni tudta Carlos Alcarazt a madridi döntőben, de nem volt elég a bajnoki cím megszerzéséhez. (Fotó: Marta Fernandez Jimenez/Shutterstock.com)

Már Monte-Carloban éreztette kiváló formáját és a selejtezőkből indulva, Casper Ruudot is verve, a negyeddöntőig jutott. A német veterán (ATP 26.) Madridban is a selejtezőkből került fel a főtáblára, ahol az első fordulón kívül, mindegyik meccse három szettes volt. Remek fizikai teljesítőképessége, amit a negyeddöntős legyőzöttje, Stafanos Tsitsipas is igazolhat, jól jöhet a párizsi Grand Slamen a Jiri Lehecka elleni nyitómeccsén.

Az Australian Openen az utolsó nyolc közé jutó csehországi, huszonegy éves játékos (ATP 40.) tűrhetően kezdte a salakidényt és nyolcaddöntőzött Monte-Carloban, majd negyeddöntőzött Banja Lukaban. Utána azonban sorban három meccset veszített el. Legutóbb a torinói Challengeren indult, ahol a világranglista 780. helyén álló Aleksandr Braynin elleni nyitómeccsének első szettjében 0-4-nél visszalépett. Mindezek tükrében, nehéz lesz olyan játékost vernie, akit csak a világelső, Carlos Alcaraz állított meg a madridi Mastersen.

május 29., hétfő

Tipp Mérkőzés nyertese Struff, Jan-Lennard @ 1.58

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 27. 5:33 UTC.