A sorshúzás által ugyanarra az ágra kerülő Carlos Alcaraz és Novak Djokovic elég simán igazolták a papírformát és abban az elődöntőben csapnak össze egymással, amelyre a rangos torna döntőjeként tekinthetünk.

Carlos Alcaraz 053
Az idei salakidényben Carlos Alcaraz 25 meccset nyert és kettőt veszített, Novak Djokovic viszont 10-et nyert és hármat veszített. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Úgy a spanyol világelső, mint a szerb volt világelső (ATP 3.) is csak egy-egy szettet veszítettek meneteléseik során, az ifjú Carlos a második fordulóban Taro Daniel ellen, a rutinos huszonkétszeres Grand Slam-bajnok pedig a Karen Khachanov elleni negyeddöntőben. A meggyőzőbb viszont Alcaraz volt, simán tudta verni többek között Denis Shapovalovot, Lorenzo Musettit, majd az utolsó nyolc között szinte lemosta a pályáról a tavalyelőtti döntőst, Stefanos Tsitsipast. Az előzményeket összekötjük az eddigi egyetlen egymás elleni összecsapásukkal, amely a tavaly a madridi salakon zajlott és a spanyol játékos 6-7, 7-5, 7-6-os győzelmével ért véget.

A spanyol fővárosban Carlos majdnem kétszer annyi nyerőt ütött, mint ellenfele (51-29), viszont fontos részletkép az a tény is, hogy Novak csak 66%-át nyerte az első szervájával játszott pontoknak. Ezzel kapcsolatban, megemlítendő, hogy Alcaraz ellen az idei Roland Garroson senki nem tudta ennél nagyobb százalékban nyerni az első adogatásait. A szerben a tavaly az sem segített, hogy míg ő a második adogatásával 65%-ban nyerte a pontokat, a spanyol csak 51%-ban. A párizsi elődöntőjük előtt a sok kicsi részlet egy olyan összképet alkotnak, amely a jelenlegi világelsőt favorizálja, de az nyilvánvaló, hogy eddigi legkeményebb megmérettetésben lesz része a francia fővárosban.

Ne feledd, hogy a Roland Garrosra megtett nyertes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadásbajnokságán.

június 09., péntek

Tipp Szettek száma Felett 3.5 @ 1.52

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 8. 4:36 UTC.