A Rafael Nadal - Novak Djokovic összecsapások sorozatának 59. epizódja fog lezajlani Párizsban és bármennyire is egyenlőtlennek tűnnek az erőviszonyok jelen pillanatban, a blockbuster-negyeddöntő iránt hatalmas marad az érdeklődés.

Rafael Nadal (Fotó: Janet McIntyre/Shutterstock.com)

A tizenháromszoros bajnok, Rafa (ATP 5.) nem ideális helyzetben találja magát, miután a nyolcaddöntőben öt szettet harcolt Felix Auger-Aliassimevel. Már a francia Grand Slam-torna előtt kérdéses volt a fizikai állapota, mivel Rómában lábfájdalmai nagyon meggyötörték. Az említett közel négy és fél órás küzdelme az utolsó tizenhat között, valószínű, hogy tovább ront az esélyein még akkor is ha az első három fordulón gondmentesen haladt át. Vele ellentétben, Novak nagyon magabiztosnak látszik, miután Rómában ismét bajnok lett, méghozzá elveszített játszma nélkül és a Roland Garroson sem vettek el még tőle szettet. A nyolcaddöntőben Diego Schwartzmanon hajtott át közel két és fél óra alatt.

A mérkőzésük fontosságát tetőzi az általuk folytatott Grand Slam bajnoki címek utáni rekordhajsza. Nadal az idei Australian Open-győzelmével átvette a vezetést 21. sikerével, de Djokovic Párizsban egyenlíthet. Az egymás elleni mérleg a szerb világelsőt emeli ki, mivel 30 meccsüket nyerte és 28-at veszített el. A Roland Garroson zajlott összecsapásaiknak mérlege viszont a spanyolnak kedvez, mivel 7-2-re vezet és abban pedig meg lehetünk győződve, hogy keményen fog harcolni a világelsővel még akkor is, ha esélytelenebb nála a továbbjutásra. Minden elismerést megérdemelt azért, ahogyan két szettes hátrányból fordított az idei Australian Open döntőjében Daniil Medvedev ellen, de talán a jelen helyzetben több mint egy játszmát nyerni Djokovic-val szemben még annál is nagyobb bravúr lenne részéről.

Ne feledd, hogy győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos Roland Garros fogadásbajnokságán is.

május 31., kedd

Tipp Játék hendikeppel Djokovic, Novak -3.5 @ 1.79

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.05.30., 18:14.