A tizennyolc éves Cori Gauff a tavalyi negyeddöntője után, egy győzelem-távolságra van attól, hogy újra elérje a francia Grand Slamnek ezt a szakaszát.

Cori Gauff (Fotó: Victor Joly/Shutterstock.com)

Eddigi pályafutása során az amerikai játékos a rangos események közül a Roland Garroson teljesített a legjobban. Még volt a negyedik fordulóban az Australian Openen és Wimbledonon is, de csak Párizsban lépte át ezt a küszöböt. Ez a tény nem kell meglepjen, ugyanis Cori (WTA 23.) négy évvel ezelőtt juniorbajnok volt a fények városában és már WTA bajnoki címmel is rendelkezik a lassú borításon, amelyet 2021-ben szerzett Parmaban. Az idei salakidényben sorozatban a harmadik nyolcaddöntőjét fogja játszani, miután Madridban és Rómában is az utolsó tizenhat közé jutott. A Roland Garroson idén még nem veszített játszmát, de ugyanezt elmondhatja következő ellenfele, Elise Mertens (WTA 32.) is.

A tapasztaltabb belga játékos két salakon szerzett WTA bajnoki címmel rendelkezik, amelyeket Luganoban és Rabatban szerzett 2018-ban, viszont a Roland Garroson még sosem volt negyeddöntős. 2018-ban is elérte a nyolcaddöntöt Párizsban, de akkor nem jutott tovább. Az idei salakidényben keveset játszott, a Roland Garros előtt sikerült negyeddöntőznie Strasbourgban. Az eddigi egyetlen Gauff ellen játszott meccsét a tavaly az Eastbourne-i gyepen úgy veszítette el, hogy az első játszmát nullára nyerte és Elisnek nehéz lesz Párizsban egyenlíteni az egymás elleni mérleget, mivel Cori meggyőzőbb volt az utóbbi időben.

Ne feledd, hogy győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos Roland Garros fogadásbajnokságán is.

május 29., vasárnap

Tipp Játék hendikeppel Gauff, Cori -3.5 @ 1.82

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.05.28., 18:34.