A rangos francia esemény az egyetlen olyan Grand Slam-torna volt, ahol mostanáig Ons Jabeur nem tudott eljutni az utolsó nyolc közé, de idén megtört a jég.

Ons Jabeur 010
Ons Jabeur a tavaly a madridi salakon WTA1000-es bajnoki címet nyert. (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

A nyolcaddöntőkben két alkalommal (2021-ben és 2020-ban) megtorpant huszonnyolc éves tunéziai játékos (WTA 7.) relatív könnyen siklott át Párizsban az akadályokon. Bár nemrég Rabatban bajnoki címet szerző Lucia Bronzettivel is összecsapott a nyitómeccsén, az egyedüli olyan ellenfele, aki szettet nyert ellene, az Olga Danilovic volt a harmadik fordulóban. Az utolsó tizenhat között a tavalyi budapesti és hamburgi salakos tornák bajnokát, Bernarda Perát 6-3, 6-1-re verte. Az elődöntőbe való jutásának valószínűsége elég magas, mivel olyan játékos ellen lép pályára, aki sosem jutott túl Grand Slam-torna második fordulóján.

Szép eredményeket szerzett Beatriz Haddad Maia (WTA 14.) a felvezető tornákon, Stuttgartban, és a római 1000-es kategóriájú eseményen is szintén az utolsó nyolc közé jutott. Párizsban kitűnően rajtolt és csak egy gémet veszített Tatjana Maria ellen, viszont azután sorban három szettes meccseket játszott Diana Schnaider, Ekaterina Alexandrova és Sara Sorribes Tormo ellen, utóbbi két játékost a végső felvonások hosszabbításaiban gyűrte csak le. Huszonhét évesen is nehéz ilyen megterhelést idejében kipihenni és a Jabeur elleni mérlege sem segít önbizalmán, mivel mindkét eddigi összecsapásukat simán bukta. Legutóbbi emléke még friss, mivel áprilisban a stuttgarti salakon 3-6, 0-6-ra kapott ki tőle.

Ne feledd, hogy a Roland Garrosra megtett nyertes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadásbajnokságán.

június 07., szerda

Tipp Játék hendikeppel Jabeur, Ons -2.5 @ 1.52

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 6. 9:49 UTC.