Grigor Dimitrov és Kei Nishikori ötszettes meccseken kellett átküzdeniük magukat, hogy a harmadik fordulóba jussanak. Segített a kemény próba, vagy hátráltatni fogja őket a továbbiakban?

A világranglista 5. bolgár játékosa minden áron bizonyítani szeretné az idén, hogy a salakon többre képes mint amit eddig mutatott. Hiába gyors és rugalmas, lábmunkájának hiányossága látható a lassú borításon. A labdamenetekben túl gyakran veszti egyensúlyát és két ütés között túl sokszor időt kell szakítson ennek visszanyerésére. Ez plusz erőhasználatot is igényel, amit salakon nehezebben tud a támadó játékával ellensúlyozni. Egyszerűen nem elég stabil a lábán jelenleg ahhoz, hogy ugyanolyan veszélyes legyen salakon mint a gyorsabb borításokon. Következő ellenfele a rutinos Fernando Verdasco, aki ha jó napot fog ki, nagyon próbára teszi majd Grigort.

Fernando Verdasco (Fotó: CP DC Press / Shutterstock.com)

Verdasco az egyik olyan játékos akiről lehet azt mondani, hogy karrierje során tehetségéhez képest alulteljesített. Nem volt képes folyamatosabban azt a magas színvonalú játékot tartani amire adottságai lehetőséget adtak. Bármilyen borításon veszélyes, mert ezt játéka megengedi. Kemény a szervája, erős a tenyerese, amely szükségtől függően erős, pontot záró, vagy kényelmetlenre pörgetett. Fonákja is veszélyes, mert ugyanolyan magabiztosan üti mint tenyeresét. Lábmunkája is szolid bármelyik borításon. Összegezve, szép, indítványozó és tehnikailag esztétikus játékát öröm nézni. Tehát, a harmadik forduló Dimitrov ellen kihagyhatatlan csemege a teniszrajongók számára. Annak ellenére, hogy 34 éves, még szerez néha nagy skalpokat. A spanyol nem a meccs esélyese (2.35), de nem lenne hatalmas meglepetés ha kiejtené Grigort. A bolgár szorzója 1.60.

Kei Nishikori is keményen küzdött öt szetten keresztül a továbbjutásért Benoit Paire ellen, és jutalma egy újabb hazai kedvenc elleni meccs. Gilles Simon próbálja majd kiejteni, de kevés ennek a valószínűsége 4.00 a papírforma szerint. Ha pár évvel ezelőtt zajlott volna ez a meccs, a franciát sokan esélyesebbnek látták volna, mivel a kifinomult (néha unalmasnak tűnő) taktikai játékával nagyon eredményes tudott lenni. Ahogy telt az idő, próbált energiatakarékosabb támadó megoldásokat is gyakrabban játékába illeszteni, de a japán túl stabil a kissé rozsdásodó Gilles ellen 1.25 jelen pillanatban még akkor is ha Nishikori nem a legotthonosabb a salakon.

További pénteki kiemelt meccsek a férfi versenytábláról

  • Roberto Bautista-Agut - Novak Djokovic: 4.75 - 1.20
  • David Goffin - Gael Monfils: 1.40 - 2.95

  Fogadj és nézd élőben a Roland Garrost!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.