Első alkalommal jutott el Anastasia Potapova a francia Grand Slam-torna harmadik fordulójában, ahol a javuló formában lévő Anastasia Pavlyuchenkova keményebb ellenállást tanúsíthat mint azt az oddsok sugallják.

Anastasia Potapova 031
Anastasia Potapova 2022-ben Isztambulban nyerte eddigi egyetlen salakos bajnoki címét. (Fotó: Anton Akhmatov/Shutterstock.com)

Stuttgarti elődöntővel kezdte a huszonkét éves Potapova (WTA 25.) az idei salakidényt, de lendületét úgy a madridi, mint a római 1000-es kategóriájú eseményeken játszott második meccsein Veronika Kudermetova törte meg. A párizsi salakon viszont eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta és Taylor Townsendnak csak három gémet engedett a nyitómeccsén, majd a madridi negyeddöntős Mayar Sherif ellen szetthátrányból fordítani tudott. Szinte kétszer annyi ki nem kényszerített hibája volt, mint nyerő ütése, de még így is 6-1-re nyerte a második fordulójának döntő felvonását.

A kilenc évvel idősebb Pavlyuchenkova (WTA 333.) csak egy WTA-meccset nyert a salakidény kezdetéig. Madridban és Rómában ő is a második meccsein búcsúzott, de Strasbourgban Magda Linettet is verve, a negyeddöntőig jutott. Párizsban tovább javult formája és az ígéretes Linda Fruhvirtova sima kiejtése után, Liudmila Samsonova ellen szetthátrányból fordított két hosszabbításban megnyert játszmával, ami már figyelemreméltó bravúr. A 2021-es döntős fölénye a rutin és az összeredményesség szempontjaiból nem vitatható, de a közelmúltban Potapova teljesített jobban. Ugyancsak Potapova volt az, aki eddigi egyetlen egymás elleni összecsapásukat is döntő szettben nyerte 2021-ben az Isztambul-i salakon.

Ne feledd, hogy a Roland Garrosra megtett nyertes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadásbajnokságán és emellett 25%-os élő nyereménynövelővel is fogadhatsz az összecsapásokra.

június 02., péntek

Tipp Szett hendikeppel Pavlyuchenkova, Anastasia +1.5 @ 1.52

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 1. 7:27 UTC.