Ahogyan a tavaly, idén is a negyeddöntőben Holger Rune - Casper Ruud rangadóra kerül sor.

Casper Ruud 045
Casper Ruud a tavalyi negyeddöntőben 3-1-es szettarányban győzte le Holger Runét. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Egy évvel ezelőtt Ruud (ATP 4.) a döntőig jutott, ahol nem sok esélye volt, mivel Nadal állt a háló túloldalán, de idén nem kerülhet útjába a spanyol bajnok. A huszonnégy éves Caspernek nem volt hibátlan idei menetelése Párizsban, a kevésbé ismert Giulio Zeppieri és Zhizhen Zhang is szettet nyert ellene, viszont sokkal többet mond, hogy a Santiago-i és Genf-i bajnok Nicolas Jarry elleni nyolcaddöntőjében az igazán fontos pillanatokban megtalálta a megoldást. Bár az összecsapásuk játszmái hosszabbítást igényeltek, egyet sem veszített el még úgy sem, hogy a meccs során enyhén több ki nem kényszerített hibát gyűjtött, mint győztes ütést (32/30).

A fontos pillanatokban való érvényesülés volt a Runénak (ATP 6.) is az erénye a nyolcaddöntőben, ahol az ötödik szett tie-breakjében győzte le Francisco Cerúndolot, miután az első játszmát is hasonló módon nyerte. Az ő estében viszont a hibák száma túlnyomóan magasabb volt (73/48). A húsz éves ifjúnak ezt a közel négy órás meccsét nem előzték más nehéz kihívások, ezért valószínűleg, fizikailag élteljesítményt nyújthat. Csak az első fordulóban Christopher Eubanks vett még el tőle egy játszmát, de a második fordulóban nem kellett kiállnia a lesérült Gael Monfils ellen, majd a harmadik körben könnyedén igazolta a papírformát Genaro Alberto Olivieri ellen.

Az oddsok által enyhén esélytelenebbnek vélt Holger az idei salakidényben Djokovicot és Medvedevet is verte Masters-tornákon, így nem meglepő, hogy a Ruud elleni 0-4-mérlegén szépített Rómában. A francia Grand Slamen is visszavághat a norvégnak ha fejben is kiegyensúlyozott lesz.

Ne feledd, hogy a Roland Garrosra megtett nyertes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadásbajnokságán.

június 07., szerda

Tipp Szett hendikeppel Rune, Holger +1.5 @ 1.56

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 6. 8:16 UTC.