A Roland Garros női főtáblájára való feljutásért is elkezdődtek a csaták. Ismerős arcokat is láthatunk már a verseny kezdeti szakaszában.

Francesca Schiavone, a 2010-s bajnok és 2011-s döntős sem részesült különleges bánásmódban, és a kvalifikáció rögös útját kell megjárnia ha újra szerepelni szeretne a legjobbak közt Párizsban. A már harminchét éves olasz játékostól nem sokan várnak hangzatos eredményeket, de nem lehet kizárni, hogy feljut a főtáblára. A világranglistán is a 265. helyre esett és hosszú ideje semmi jelentőset nem produkált. Legutóbb a tavaly, Bogotában szerzett tornagyőzelmet és jelenlegi eredményei sem reményt keltőek egyáltalán, a tavalyi év augusztusa óta még meccset sem nyert a WTA-ban. A számára talán legkedvesebb tornán viszont még így is próbálkozik. Első fordulóban a huszonkét éves kanadai Carol Zhao lesz az ellenfele és a bukik szerint nagyobb az esélye annak, hogy Francesca továbbjut (1.44). Zhao győzelmére 2.70 a szorzó.

Eugenie Bouchard (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Schiavone nevén kívül a versenytáblára tekintve, talán Eugenie Bouchard neve a legismertebb. A huszonnégy éves kanadai lány, aki 2014-ben az elődöntőben játszott a párizsi közönség előtt, sehogy sem tud kievickélni a már évek óta tartó csapnivaló játékformájából. Jelenleg a 167. helyen áll és már kevesen várnak tőle nagy visszatérést, annak ellenére, hogy még fiatal. Esélyesként indul (1.72) ő is az első selejtező meccsén Dalila Jakupovic ellen a papírforma szerint. Talán a Grand Slam torna a megfelelő alkalom és környezet, hogy visszaszerezzen valamit abból a régi elveszített játékából, de már nem számítana nagy meglepetésnek az sem ha Jakupovic búcsúztatná (2.08).

Kiemelt keddi selejtező meccsek:

  • Nao Hibino - Alexandra Dulgheru:    3.10 - 1.35
  • Rebecca Peterson - Misaki Doi:    1.14 - 5.10

Fogadj a selejtezőkre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.