Kellett egy kis idő míg Elina Svitolina az egy éves szünetelése előtti formájára emlékeztető játékot produkált, de úgy tűnik, hogy a jó irányba halad és ez a francia rangos eseményen bizonyosodhat be.

Elina Svitolina 068
Elina Svitolina 2015-ben, 2017-ben és 2020-ban negyeddöntős volt a Roland Garroson. (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Áprilisban tért ugyan vissza, de a strasbourgi tornáig egy WTA-meccset sem nyert. Mégis, a múlt héten az ukrán játékos (WTA 192.) csak egy szettet veszítve menetelése során, bajnoki címet nyert a francia városban Anna Blinkovát verve a döntőben. A Roland Garros első fordulójában a tavalyi elődöntőst, Martina Trevisant két sima játszmában búcsúztatta, ami szintén bizonyíték arra, hogy Elinával ismét számolni kell. Következő ellenfele a selejtezőkből feljutó Storm Hunter lesz.

Az ausztrál huszonnyolc éves játékos (WTA 204.) az első fordulóban szetthátrányból fordítva, Nuria Párrizas Díazt győzte le és ezzel pályafutásának első Grand Slam-főtáblás meccsét nyerte. Ezt a teljesítményt úgy hajtotta végre, hogy a salakra való átváltás óta csak egy ITF-tornán vett részt, amelynek a negyeddöntőjéig jutott el. Ez a szintlépés azonban valószínű, hogy nem lesz most nagyobb, mivel Svitolina úgy a rutin, mint a pillanatnyi forma szempontjából is jóval fölényesebb. Eddigi egyetlen egymás elleni meccsük 2020-ban Hua Hinban zajlott kemény borításon és Elina 6-1, 6-2-re nyert. Hasonló győzelemre van kilátás Párizsban is.

Ne feledd, hogy a Roland Garrosra megtett nyertes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadásbajnokságán és emellett 25%-os élő nyereménynövelővel is fogadhatsz az összecsapásokra.

május 31., szerda

Tipp Játék hendikeppel Svitolina, Elina -4.5 @ 1.84

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 30. 8:51 UTC.