Dominic Thiem nem lazsálhat, annak ellenére, hogy még csak a második forduló következik a Garroson. Stefanos Tsitsipasnak nincs vesztenivalója, ezért mindent bedob majd ellene az ígéretes tizenéves.

Harmadjára kerülnek egymással szemben az idén és az osztrák vezet 2-1-s összesítéssel, de az egyetlen meccset, amelyet salakon játszották, azt Stefanos nyerte Barcelonában két sima játszmában. Dominic nem szabad elkényelmesedjen abban a tudatban, hogy Párizsban ő a harmadik esélyes a tornagyőzelemre a bukik szerint. Önbizalomban nem szenved hiányt, hiszen azt nyilatkozta, hogy a legjobb játékával legyőzheti Rafael Nadalt salakon, és várja az Alexander Zverevvel való jövőbeli csatáit. Tizedik tornagyőzelmét szerezte a múlt héten Lyonban, és a francia fővárosban az első fordulóban zökkenőmentesen verte Ilya Ivashkát. Ellenfele Tsitsipas, az előző meccsén a spanyol generációtársát, Carlos Tabernert verte négy játszmában és nem fog csak úgy odébb állni a Dominic elleni meccsen (4.10).

Ez alkalommal a rajongók ritka szép egykezes fonákpárbajt láthatnak. Mindkét játékos kedveli az indítványozó játékot, ezért támadó játék fogja uralni a taktikai képet. Agresszív, rövid és fölényt kereső labdameneteket várhatunk mindkettőjüktől. Thiem kedveli a borítást mert több ideje van alaposan helyezkedni a labdákhoz és eredményessé tenni pörgetett tenyereseit és mélyen landoló fonákjait. Az osztrák tapasztalatelőnyéről sem szabad megfeledkezni és ennek a főlénynek nagy súlya lehet a kimenetelben, mivel Tsitsipasnak még eléggé új élmény az ötjátszmás Grand Slam meccsek taktikai megközelítése. Thiem mindenképp esélyesebbként indul (1.24), de csak abban az esetben várhat sétagaloppra, ha Tsitsipas mentálisan nem fog felemelkedni az elvárt szintre.

Az álom folytatódik

Nagy visszhangja volt a médiában annak hírnek, miszerint Marco Trungelliti, a világranglista 190. játékosa kilenc órát vezetett Barcelonától Párizsig, majd szerencsés vesztesként a Grand Slam torna főtábláján játszott. Nem is volt hasztalan az erőfeszítése, mivel Bernard Tomicot búcsúztatta. A selejtezőkből feljutó ausztrál ezután emlékezetesen szűkszavú volt a sajtóértekezleten, de ez nem is csoda azok után, hogy nem éppen hízelgőek voltak a róla szóló hírek az utóbbi időben. Visszatérve a Garros egyik új hőséhez, az argentin Trungellitihez, számára az új kihívás a Marco Cecchinato elleni meccs lesz a második fordulóban.

Marco Trungelliti (Fotó: sippakorn / Shutterstock.com)

Az idei budapesti tornát nyerő Cecchinato öt játszmában nyert (10-8-ra az ötödikben) Marius Copil ellen, azok után, hogy a román játékos az első két szettet nyerte. Elméletileg, fizikai állapotának a közel négy órás meccs nem tett jót, de ettől még ő az esélyesebb 1.48-s szorzóval. Az argentin játékosnak, aki úgy látszik, hogy remek sofőrként is dolgozhatna, győzelmére 2.65-s szorzót illettek. Egyszer már játszottak egymás ellen, a meccs tavaly zajlott az ostravai cseh salakon és Cecchinato nyert.

Szerdai kiemelt meccsek a Roland Garrosról:

  • Karen Khachanov - Guillermo Garcia-Lopez: 1.53 - 2.50
  • Martin Klizan - Gael Monfils: 2.40 - 1.58
  • Kei Nishikori - Benoit Paire: 1.26 - 3.95
  • Gilles Simon - Sam Querrey: 1.90 - 1.90
  • Ekaterina Makarova - Barbora Strycova: 2.10 - 1.74
  • Lucie Safarova - Karolina Pliskova: 3.55 - 1.30
  • Maria Sakkari - Carla Suarez-Navarro: 2.65 - 1.48

Fogadj a Roland Garrosra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.