Gael Monfils és David Goffin a French Open harmadik fordulójában fognak összecsapni. Egyikőjüket sem csúcsformában éri a fényes alkalom.

A világranglista 9. belga játékosa az év elején elszenvedett furcsa szemsérülése óta nem éppen a régi. Habár verte Tsitsipast, Khachanovot és kétszer is Bautista-Agutot az idén salakon, nem volt veszélyeztető alany az élvonal számára. Rómában sikerült a negyeddöntőig menetelni, ahol Alexander Zverev állította meg. Az olasz tornán már jobb játékot produkált, amit tovább fejleszthet a francia Grand Slamen, ahol egy ötszettes kemény harcon is túl tette magát Robin Haase ellen úgy, hogy a hollandnak két szettes előnyét fordította, majd a hazai 19 éves Corentin Moutetet verte simán. A harmadik fordulóban is főlényesen esélyes a francia kedvenccel szemben a papírforma szerint 1.40-s szorzóval, míg Monfils győzelméért 2.95-s szorzóval számolnak nyereményt.

David Goffin (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

Első látásra nagynak tűnhet a különbség a két szorzó között, de nem kell figyelmen kívül hagyni, hogy Gael az európai salakon nem jeleskedett egyáltalán. Igaz, hogy sokáig sérült volt, de még nem zökkent vissza a régi játékformájában. A hazai közönség előtt Monfils mindig ki szokta hozni magából a legjobbat (példa erre a 2008-s elődöntője és még három lejátszott negyeddöntője Párizsban) és így talán versenyképes lesz ezen a meccsen is. Második fordulóban, a jelen formájában kissé a vártnál könnyebben győzte le (6-2, 6-4, 6-4) azt a Martin Klizant, aki annak ellenére, hogy messze nem egy éllovas a teniszvilágban, de Barcelonában a negyeddöntőben még Nadalt is megdolgoztatta.

Az egymás elleni meccseken 2-2 az állás eddig. Ez alkalommal a lassú borítás nem úgy látszik, hogy kedvező lesz Monfilsnak, még akkor sem ha otthoni az. Taktikailag és tehnikailag a francia játékos fölényesebb, fantáziadúsabb, de a jelen helyzetképben hosszabb labdamenetekre és folyamatosabb játékra kényszerítheti a belga játékos Gaelt, mint ami ellen a francia képes érvényesülni. Pontosan kellene támadnia és változatosan játszania hosszú időn keresztül, hogy nyomást gyakoroljon Goffinre abból a célból, hogy ne legyen kitéve annak az őrlő játéknak amit a belga űz. Goffin a pragmatikus pontépítése és váratlan tempóváltásai most túl hatékonyaknak látszanak.

  Fogadj és nézd élőben!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.