A Kansas City Chiefs és a Philadelphia Eagles megnyerték saját konferenciáikat, ezáltal ők néznek majd farkasszemet az 57. Super Bowl-on.

Történelmi összecsapás következik az NFL-döntőn

A Kansas City Chiefs szoros mérkőzésen 23-20-ra győzte le a Cincinnati Bengals csapatát a vasárnapi AFC döntőn. Harrison Butker 3 másodperccel a mérkőzés vége előtt 45 yardos mezőnygólt rúgott, amivel a Chiefs megszerezte a győzelmet.

A mérkőzés a tavalyi összecsapás egyfajta visszavágója volt, amelyet akkor a Bengals nyert meg. A Kansas City Chiefs-nek négy év alatt ez lesz a harmadik Super Bowl szereplése.

Mindeközben a Philadelphia Eagles kevésbé drámai módon, 31-7-re győzte le a San Francisco 49ers-t és ezzel megszerezte az NFC bajnoki címét. Az Eagles-nek hat év alatt ez lesz a második Super Bowl-szereplése, a 2018-as kiadáson sikerült is diadalmaskodniuk.

Érdekesség, hogy a nagy összecsapás egyben Travis és Jason Kelce találkozóját is jelöli, ami történelmi pillanat, mivel ez lesz az első Super Bowl-mérkőzés ahol testvérek csapnak össze egymással, különböző csapatokban. A mérkőzésen az NFL legértékesebb játékosának járó díj (MVP) két vezető esélyese is részt vesz, Jalen Hurts (2.25) és Patrick Mahomes (2.60) irányítók személyében.

A mérkőzést február 13-án, vasárnap játsszák az arizonai Glendale-ben található State Farm Stadionban. Ez lesz a negyedik Super Bowl, amelynek Phoenix ad otthont, a legutóbbi a 2015-ös Super Bowl XLIX volt, amelyet szintén a State Farm Stadionban (akkor University of Phoenix Stadion) rendeztek. A félidei show fellépője Rihanna lesz, aki több mint 5 év után először vállalt élő szereplést.

Super Bowl LVII fogadási lehetőségek

Ki nyeri az NFL-döntőt? (hosszabbítással)

  • Philadelphia Eagles 1.78
  • Kansas City Chiefs 2.13

Eredmény a döntő 4. negyed végén

  • Philadelphia Eagles 1.83
  • Döntetlen 14.00
  • Kansas City Chiefs 2.16

Fogadj az Unibetnél a Super Bowl-ra

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.30., 12:30.

február 13., hétfő

Borítókép: Shutterstock.com/MT-R