A magyarokkal azonos divízió I-es világbajnoki szinten lévő szlovén és osztrák válogatott közül az egyik biztosan bejut a legjobb 8 közé a szocsi olimpia férfi jégkorongtornáján.

A szlovénok - elsősorban világsztáruk, a Stanley Kupa-győztes Anze Kopitar vezérletével - a csoportkörben legyőzték a szlovákokat, és így összesítésben a nyolcadikok lettek, a kiesés szakasz nyitányán, kedden majd a kilencedikként zárt osztrákokkal találkoznak. A siker svédek elleni negyeddöntőt ér majd. A két együttesben sokan játszanak abban az osztrák bajnokságban (EBEL), amelyben érdekelt a Sapa Fehérvár AV19 is. Az osztrákoknál eddig főleg az NHL-es Michael Grabner villog, ötször volt eredményes a három csoportmeccsen, és így vezeti a góllövőlistát, hat pontjával pedig második helyen áll az amerikai Phil Kessel (4 gól, 3 gólpassz, 7 pont) mögött.

Jégkorong

(Fotó: Link Art/Shutterstock.com)

 A kitűnő játékkal eddig adós házigazda oroszok a norvégokkal mérkőznek a negyeddöntőbe kerülésért, és ha a papírforma alapján nyernek, akkor a remekül védekező finnek várnak rájuk.
    A vb-második svájciak a védekezés magasiskoláját mutatták eddig be: kétszer nyertek 1-0-ra, s csak a világbajnok svédektől kaptak ki 1-0-ra. A három meccs során mind a 11 emberhátrányos helyzetüket kivédekezték. most azzal a lett csapattal találkoznak, amelyet úgy vertek meg, hogy az egyetlen találat 7.9 másodperccel a vége előtt esett, és a korong egy védőről pattant be a kapuba. Ennek a párharcnak a továbbjutója a címvédő kanadaiakkal csap össze a nyolc között.
    Pikáns a cseh-szlovák meccs is. Mindkét csapat hullámzó teljesítményt nyújtott eddig. A cseh együttes vereséget szenvedett a svédektől és a svájciaktól, míg a szlovák a szlovén, valamint az amerikai együttestől, utóbbitól ráadásul úgy, hogy a második harmadban hat gólt kapott. A szlovákok ugyanakkor az oroszok ellen már jól játszottak, csak büntetőkkel kaptak ki 1-0-ra. Aki itt nyer, arra az amerikaiak várnak a negyeddöntőben.
    Érdekesség, hogy a pontlista első hat helyéből négyet védők birtokolnak, közülük a kanadai Drew Doughty emelkedik ki 4 góljával és 1 gólpasszával.
A további program a negyeddöntőbe jutásért:
Kedd:
Szlovénia-Ausztria 9.00
Oroszország-Norvégia 13.30
Svájc-Lettország 18.00
Csehország-Szlovákia 18.00
(forrás: MTI)

Már csak négy csapat jut a negyeddöntőbe, lássuk a mérkőzések szorzóit:

Kedd:

09:00    Szlovénia-Ausztria    2.49    4.32    2.24    
13:30    Oroszország-Norvégia    1.04    15.16    20.43    
18:00    Csehország-Szlovákia    1.69    4.36    3.91    
18:00    Svájc-Lettország    1.38    5.22    6.25

További fogadási lehetőségek ITT!