Német és holland lapokban megjelent a hír, miszerint a Leipzig játék nélkül jutott tovább az Európa-liga nyolcaddöntőjéből, miután kizárták a Szpartak Moszkvát a sorozatból. 

Több egymástól független hírforrás számolt be a döntésről, melyben az orosz-ukrán háború miatt zárják ki a Szpartak Moszkva csapatát a sorozatból. A Bild információ szerint, törlik a március 10. és 17.-én esedékes mérkőzéseket, a németek jutnak tovább a párharcból.

A Red Bull Leipzig vezetője, Oliver Mintzlaff azt nyilatkozta, hogy a hétvége során már felvette a kapcsolatot az UEFA-val a német klub, annak érdekében, hogy megfelelően kezeljék a kritikusnak ítélt párharcot. Megbíznak a döntésükben és elfogadják az UEFA döntését. 

A Leipzig a Real Sociedad csapatát búcsúztatta az előző körben, míg a Szpartak Moszkva csoportgyőztesként "erőnyerő" volt, így csak a nyolcaddöntőben kellett csatlakoznia az egyenes kieséses szakaszhoz. Az első döntések között szerepelt, hogy zárt kapuk mögött, semlegesen helyszínen rendezzék a találkozókat, de úgy tűnik, hogy végül a kizárás mellett döntött az UEFA. 

Forrás:
Bild, Sport1.de, Bulinews és AD