Dominic Thiem fáradhatatlan ebben az időszakban és minden alkalmat kihasznál, hogy minél élesebben tartsa játékát.

A világranglista 3. játékosa május vége óta nem kevesebb, mint tizenhárom meccset játszott és egy kivételével mindegyiket nyerte. Ezt a megterhelő menetelését otthon kezdte az Austrian Pro Series tornán, majd azután (jobban mondva eközben) a Novak Djokovic által létrehozott Adria Tour belgrádi állomására látogatott el, ahol veretlenül bajnok lett. A döntőben azt a Filip Krajinovicot verte, aki a világelső Djokovicot is sikerült legyőznie. Ezen a hétvégén a Patrick Mouratoglou egyedi formátumú Ultimate Tennis Showdown tornáján is indul. Megtörténhet, hogy egy kis alkalmazkodási időre lesz szüksége, mivel a salakról nagyon gyorsan váltott a kemény borításra.

Dominic Thiem (Fotó: Fresnel / Shutterstock.com)

Első ellenfele a nemrég harmincnegyedik születésnapját ünneplő Richard Gasquet (ATP 50.) lesz. Érdekes módon, a rutinos francia 2-1-re vezeti Thiemet az egymás elleni meccseken. Győzelmeit 2015-ben Bázelben és 2017-ben Bécsben szerezte, majd a tavalyi idény vége fele Pekingben Dominicnak sikerült szépíteni. A negyedik összecsapásuk is kemény borításon fog zajlani, és bár a játékosoknak különleges szabályoknak kell alávetniük magukat, Thiemre mindenképp a nagy esélyesként kell nézni. Rajtuk kívül, szombaton olyan játékosok fognak még pályára lépni, mint például Stefanos Tsitsipas , Matteo Berrettini, David Goffin.

A már említett Adria Tour is folytatódik a második állomásával Zadarban. Élvonalú lesz ott is a mezőny, Novak Djokovic, Alexander Zverev és Grigor Dimtrov mellett, ezen a hétvégén ott lesz Marin Cilic, Borna Coric és Andrey Rublev is.

Az UTS szombati mérkőzései:

Fogadj a mérkőzésekre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.06.19. (23:15).