Frances Tiafoe a tavaly a Laver Kupában a döntő pontokat hozta a Világválogatottnak, ezúttal viszont az Egyesült Államok színeiben segítheti csapatát a bajnoki cím megszerzéséhez. 

Frances Tiafoe (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Nagyon fekszik az amerikai játékosnak az ausztráliai torna és annak hangulata. Mind a négy egyéni meccsét megnyerte és csak Daniel Evansnek sikerült játszmát nyernie ellene, azonban meg kell azt is említeni, hogy a brit játékos volt a legjobban helyezett ellenfele, ezért nem kell meglepjen senkit a mérlege. Az Egyesült Államok az elődöntőben hatalmas bravúrt hajtottak végre, ugyanis 5-0-ra verték az Iga Swiatek és Hubert Hurkacz által vezetett Lengyelországot. A tengerentúli csapat kihívója a döntőben a Matteo Berrettini által vezetett Olaszország lesz. Bár Matteo elveszítette a Görögországgal játszott elődöntőben a Stefanos Tsitsipas elleni meccsét, végül az olaszok 4-1-el jutottak tovább. Tiafoe (ATP 19.) a döntőben Lorenzo Musettivel találkozik, akitől kikapott az eddigi egyetlen ATP-torna főtábláján zajlott összecsapásukon. Az említett meccsükre 2021-ben hasonló kemény borításon került sor Acapulcoban és a harmadik szett tie-breakjében zárult.

Musetti (ATP 23.) a tavaly szintet lépett, ugyanis megszerezte első két ATP bajnoki címét Hamburgban salakon és Nápolyban kemény játékfelületen. Az ifjú olasz is remekül teljesített mostanáig a United Cupon, még nem veszített játszmát sem, de nem voltak élvonalú ellenfelei. Lorenzonak sokkal nehezebb feladata lesz a Tiafoe elleni mérkőzésén és ismét a harmadik szettben derülhet ki a győztes neve, mivel az erőviszonyok kiegyensúlyozottnak látszanak.

A cikk publikálásának időpontjában még nem voltak elérhető oddsok a mérkőzésre.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.