A novemberben zajlott Billie Jean King Kupában, ugyancsak nemzeti színekben Harriet Dart le tudta győzni a nála sokkal magasabban rangsorolt Ajla Tomljanovicot és ha ezt az ausztrál eseményen ismétli, akkor tétünk közel háromszorosát zsebelhetjük be. 

Harriet Dart (Fotó: Tim J Gray/Shutterstock.com)

A brit lánynak (WTA 98.) a 2022-es idény nem volt kiemelkedően eredményes, viszont annak végén, az említett Billie Jean Kupában jó teljesítményt nyújtott és Ajla legyőzésén kívül, jobbnak bizonyult Paula Badosanál is. Ajla (WTA 33.) idén negyeddöntőzött a Wimbledonon és a US Openen is, de az amerikai Grand Slam után alig nyert néhány WTA-főtáblás meccset. Az idényzáró Billie Jean King Kupa csoportköreiben győzelmeivel segíteni tudta az ausztrál válogatottat, viszont a kieső szakaszban mindkét meccsét elveszítette. Bár Harriet nyerte legutóbbi összecsapásukat (két játszmában), azért nem kell megfeledkezni arról, hogy az egymás elleni mérkőzéseken az ausztrál játékos vezet, ugyanis nyerni tudott a tavaly Torontóban szintén kemény borításon és 2019-ben Nottinghamben gyepen. Mindkét győzelmét döntő játszmában szerezte.

Bármennyire is vonzó lehet Dart győzelmére tippelni, majdnem minden Tomljanovic mellett szól. A statisztikai adatokon, a világranglistás helyezésen, és a tapasztalatkülönbségen kívül, a hazai környezet is a bukmékerek oddsait igazolja. Elegendő lehet a legutóbbi összecsapásukból arra következtetni, hogy borulhat a papírforma? Talán nem, de annyi bizonyos, hogy Tomljanovic az idény végén nem volt meggyőző és ha nem emeli játékszínvonalát, akkor egy magabiztos Harriet ismét foghat az alkalmon.

december 30., péntek

Tipp Játék hendikeppel Dart, Harriet +3.5 @ 1.92

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.12.28., 12.26.