A kétszeres Roland-Garros bajnok Iga Swiatek az idei Wimbledon-döntős Ons Jabeur-l mérkőzik meg a amerikai Grand Slam döntőjében.

Iga Swiatek (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Az idény első részét hat tornagyőzelemmel domináló lengyel játékos eredményessége visszaesett a Roland Garrost követően, de New Yorkban visszazökkent a nyerő formájába. Két játszmát veszített eddigi menetelése során, egyiket ezek közül az Aryna Sabalenka elleni elődöntőben. Szerepléseit áttekintve, meglepő, hogy minden körben több ki nem kényszerített hibát gyűjtött össze, mint ahány győztest ütött. Ennek a lényeges statisztikai mutatónak ellenére, a bukmékerek oddsai szerinti esélyesebb játékosként indul a fináléban. Persze, nehezen is lenne elképzelhető ez másképp miután Iga hasonló kemény borításokon idén bajnok lett az Indian Wellsben és Miamiban zajlott 1000-es kategóriájú WTA-tornákon ("Sunshine Double").

Ezt a számokból eredő státusát cáfolná meg a tunéziai ellenfelének (WTA 5.) nagyon sima győzelme a tizenhárom mérkőzés óta veretlen Caroline Garcia ellen az elődöntőben. Onstól csak Shelby Roger tudott szettet elvenni a harmadik fordulóban. Jabeur a pályafutásának második rangos döntőjét játszhatja miután a nyáron szettelőnyről bukta a Wimbledon fináléját. Swiatek és Jabeur egymás elleni mérlege nem sokat segít a tippünk kieszelésében, az összesített állás 2-2, a kemény borításon pedig 1-1.

Ne feledd, hogy a US Open-fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forint nyereményalappal rendelkező fogadás bajnokságán.

szeptember 10., szombat

Tipp Játék hendikeppel Swiatek, Iga -2.5 @ 1.80

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.09.10., 00:45.