A spanyol játékos másodjára játszhat elődöntőt New Yorkban ha le tudja győzni Denis Shapovalovot.

Pablo Carreno Busta (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Bár rengeteg Challenger és ITF rangú tornát nyert salakon karrierje első részében, Pablo (ATP 27.) magasabb színvonalon inkább kemény borításon bizonyított. Eddigi négy ATP rangú sikeréből, hármat a gyors és egyet a lassú borításon szerzett, emellett Grand Slam-tornákon is a kemény borításon volt hosszabb menetelése. Ugyancsak New Yorkban, 2017-ben játszotta első Grand Slam-elődöntőjét és idén ismét erre lehetőséget kap ha felülkerekedik Denis Shapovalovon a negyeddöntőben. A spanyol játékos brékelőnnyel szerválhatott volna az első szettért a Novak Djokovic elleni nyolcaddöntőben, de a szerb világelső meggondolatlan gesztusa miatt, erre már nem került sor. A spanyol további játék nélkül jutott tovább, miután Novakot a mérgében elütött és egy vonalbírót véletlenül telibe talált labdája miatt kizárták a versenyről.

Carreno Busta az első fordulóban 1-2-s szettarányból fordított Yasutaka Uchiyama ellen, de ezt a mérkőzését követően háborítatlanul száguldott tovább a versenytáblán. Shapovalovot négy meccsből háromszor verte (mind kemény borításon), de érdekes módon egyetlen vereségét salakon szenvedte el tőle (Róma 2019). Az említett 2017-s US Open álommenetelésén is összefutott a kanadaival, akkor három tie-breakkel nyert a spanyol. Érdekes tény az is, hogy az eddigi négy meccsükön az a játékos, aki végül kikapott, az egyik alkalommal sem nyert még játszmát sem.

A karrierjében első Grand Slam-negyeddöntőt játszó Denis (ATP 17.) kemény ellenállásokban ütközött már a torna elejétől kezdve. Az első két fordulóban egy-egy játszmát, a harmadikban pedig két játszmát is veszített. Taylor Fritz 2-1-re vezetett ellene, de kanadai végül erősebbnek bizonyult az amerikainál. Ezek a győzelmek még nem fárasztották el, mert a nyolcaddöntőben David Goffint sikerült búcsúztatnia négy játszmában. Nem kizárt, hogy Shapovalov új bravúrt hajt végre, de annyi bizonyos, hogy fizikailag és mentálisan is a spanyol játékosé az előny. Emellett, a tapasztalat-fölény is Carreno Busta oldalán áll.

szeptember 09., szerda

Néhány fogadási lehetőség

Fogadás szettre 3-0 @ 8.00
Fogadás szettre 3-1 @ 7.00
Fogadás szettre 3-2 @ 7.00
Fogadás szettre 0-3 @ 3.55
Fogadás szettre 1-3 @ 4.25
Fogadás szettre 2-3 @ 5.80
Szett hendikeppel Carreno Busta, Pablo +1.5 @ 1.81
Szett hendikeppel Shapovalov, Denis -1.5 @ 1.98
Szett hendikeppel Carreno Busta, Pablo -1.5 @ 3.80
Játék hendikeppel Carreno Busta, Pablo +3.5 @ 1.80
Játék hendikeppel Shapovalov, Denis -3.5 @ 2.00
Játékok száma Alatt 40.5 @ 1.86
Játékok száma Felett 40.5 @ 1.92
Szettek száma Alatt 3.5 @ 2.50
Szettek száma Felett 3.5 @ 1.52


Fogadj a US Openre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek. 2020.09.08. (06:55).