Maria Sharapova és Sorana Cirstea a "szépek harcát" vívják meg a torna második fordulójában.

Minden szempontból szemet gyönyörködtető összecsapás vár ránk. Sharapova és Sorana a női tenisznek vonzó megjelenésű és célegyenesen támadó játékosainak kiemelkedő képviselői. Messze nem lehet egy napon emlegetni a két játékost (főleg az eredményesség és hírnév terén), de ez még nem jelenti azt, hogy nem egy izgalmas meccs előtt állnánk. Sharapova a világranglistán csak 22. Cirstea pedig 51.

Sorana Cirstea (Fotó: salajean / Shutterstock.com)

Soranáról dióhéjban egy előbbi hír második felében nemrég szó esett, annyi biztosnak tűnik, hogy rengeteg nyerő ütés lesz, de emellett rengeteg hiba is lesz a mérkőzésen, mivel egyik játékos sem érkezett csúcsformában a new yorki versenyre. Maria jelenlegi játékáról nem igazán lehet egyértelmű megállapítást levonni, mivel sok tornáról hiányzik és amikor játszik akkor következtetések nem nagyon vonhatók le hullámzó eredményei miatt. Reményt keltő salakos idény után jött egy első körös búcsú Wimbledontól majd Montréalban már a nyolcaddöntőben kiejtették a versenyből. Összegezve, mostanság meglepetés lenne ha 2006-s orosz bajnok messze eljutna a versenytáblán, nem is beszélve a tornagyőzelemről (21.00). Az tény, hogy okosabb játékot játszik, de tűzerejéből, pontosságából és fizikai erőnlétéből jócskán veszített és a huzamosabb játékhiány nagyon megárt a kockázatokat vállaló játékának. Így is ő marad a meccs esélyese (1.27), de nem olyan egyértelmű továbbjutása mint ahogy az ezelőtt volt. A visszatérő, 39 éves Patty Schnyder ellen sem volt épp meggyőző az első fordulóban.

Maria Sharapova (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Cirstea a tehetsége ellenére, a középmezőnyben tengődik továbbra is, de a nagy alkalmakkor össze szokott hozni egy-egy nagy bravúrt. Ez esetben a továbbjutását 3.80-s szorzóval számolnák. A rajongóknak lesz mit látni, mivel nagy labdapüfölés várható, gyors és rövid labdamenetekkel. Ha a román lány mentális szempontból versenyképes lesz a meccs elejétől a végéig (ami nem az erős pontja), akkor okozhat elég nagy nehézségeket ellenfelének ezen a meccsen.

Kiemelt csütörtöki mérkőzések a női egyéni versenytábláról:

  • Caroline Garcia - Monica Puig:                        1.48 - 2.65
  • Kristina Mladenovic - Carla Suarez-Navarro: 2.25 -1.64
  • Aliaksandra Sasnovich - Daria Kasatkina:      2.55 - 1.50
  • Lesia Tsurenko - Caroline Wozniacki:             3.50 - 1.32
  • Vera Zvonareva - Aryna Sabalenka:                 3.65 - 1.29

Fogadj a US Openre!

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.08.29. (12:21)

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.