Rafael Nadal (ATP 2.) a 19. Grand Slam-győzelmét ünnepelheti New Yorkban ha legyőzi a Daniil Medvedevet (ATP 5.), aki egyesek szerint nagyot kell alakítson, hogy legalább néhány gémet össze tudjon szedni a háromszoros bajnok ellen.

Bár az tény, hogy mindig van az esély a meglepetésre, de ez alkalommal nagyon egyoldalúnak látszik a mérkőzés. Az orosz játékos a Wimbledon után csak két mérkőzést veszített el és közben Masters-tornát nyert Cincinnatiben, mégse nem sokan tudják elképzelni azt, hogy le fogja gyűrni azt a Rafát, aki a montreali torna döntőjében (amely az eddigi egyetlen egymás elleni mérkőzésük volt) szinte felmosta vele a pályát (6-3, 6-0).

szeptember 08., vasárnap

Az elődöntőkben, úgy Daniil, mint Rafa elég bonyodalommentesen igazolták a papírformát Grigor Dimitrov (ATP 78.), illetve Matteo Berrettini (ATP 25.) ellen. Bár Medvedev rengeteg győzelem magabiztosságával érkezik pályafutásának első Grand Slam-döntőjébe, az elődöntős mutatói nem biztatóak a rajongói számára. Első szerváját kevesebb mint 50%-ban ütötte be érvényesen, a második szervájának kevesebb mint 50%-át nyerte és három szett alatt 40(!) ki nem kényszerített hibája volt. Nadal viszont 90%-ban nyerte első szerváját, 74%-ban a másodikat, 31 győztest ütött és csak 18 ki nem kényszerített hibája volt ugyancsak három szett alatt. Emellett, a háló közeléből is sokkal eredményesebb volt a spanyol (81% - 37%).

Daniil Medvedev (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Ténylegesen van alap abban az elgondolásban, hogy csak gémek kérdése legyen ez a döntő, főleg ha Medvedev elveszíti az első játszmát (ami eléggé valószínűnek tűnik 1.32). Ilyen körülmények között, nehezen elképzelhető, hogy Daniil nyer egy játszmát ebben a döntőben. Sokkal inkább egy olyan forgatókönyvre lehet várni, amelyben Nadal egy bemelegítő de megnyert első szett után, a másodikat lendületből viszi, majd a harmadikat már csak rutinból, erőltetés nélkül nyerni fogja. Bár ez nagyon szigorúan hangzik, annak ellenére, hogy sosem biztos semmi a sportban (sem), nincs sok érv, amely az orosz győzelmét sugallná. Az igaz, hogy fiatalabb tíz évvel ellenfelénél, de ez, mint ahogy már bebizonyosodott párszor mostanában, a mai teniszben nem feltétlenül döntő előny.

Néhány szorzó a mérkőzésre

Fogadj itt a döntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.09.07. (15:30).