Fucsovics Mártont elkerülte a szerencse a hétfőn rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open csütörtöki sorsolásán: a magyar játékos az első fordulóban a 13-szoros Grand Slam-bajnok szerb Novak Djokoviccsal találkozik.

Novak Djokovic (Fotó: STRINGER Image / Shutterstock.com)

Az év negyedik Grand Slam-tornáján a világranglistán karriercsúccsal 40. Fucsovics a talán legjobb formában lévő játékossal mérkőzhet: Djokovic júliusban nyert Wimbledonban, múlt vasárnap pedig - a fináléban Roger Federert legyőzve - Cincianntiben is diadalmaskodott, ezzel történelmet írt, elsőként nyert mind a kilenc ATP 1000-es viadalon legalább egyszer.

A szerb klasszis hatodik az aktuális rangsorban, de a torna egyik legnagyobb esélyeseként tartják számon. Korábban kétszer, 2011-ben és 2015-ben emelhette magasba a győztesnek járó trófeát New Yorkban.

Fucsovics ezzel szemben két kísérletből eddig egyszer sem tudott mérkőzést nyerni a főtáblán Flushing Meadowsban: tavaly a francia Nicolas Mahut, két éve a spanyol Nicolas Almagro búcsúztatta az első fordulóban. Most viszont szinte biztosan a világ legnagyobb teniszarénájában, az Arthur Ashe Stadionban léphet majd pályára.

A tornán címvédő, egyben világelső Rafael Nadal a nyitókörben honfitársával, David Ferrerrel játszik, míg a második kiemelt, húszszoros GS-bajnok Federer a japán Nisioka Josihito ellen lép pályára először.

Az első forduló slágermérkőzése Stan Wawrinka és Grigor Dimitrov összecsapása lehet.

A nők versenyében az egyetlen biztos magyar főtáblás, Babos Tímea is nehéz sorsolást kapott: az első fordulóban a 11. helyen kiemelt orosz Darja Kaszatkina lesz az ellenfele. A 21 éves rivális pályafutása során eddig egy tornát nyert tavaly Charlestonban, de idén két rangos viadalon, Dubajban és Indian Wellsben is döntőt játszott. Idén 33/20 a győzelem/vereség mutatója, és karrierje legjobbjaként jelenleg 11. a világranglistán. A párosban világelső Babos jelenleg 40. az egyéni rangsorban.

Amennyiben a magyar játékos továbbjut, a második fordulóban a svájci Belinda Bencic vagy a fehérorosz Aliakszandra Szasznovics vár rá.

Az egyesben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes, 17. helyen kiemelt Serena Williams az első fordulóban a lengyel Magda Linette-tel mérkőzik, míg a harmadik körben akár nővére, a 16. kiemelt Venus várhat rá.

A címvédő amerikai Sloane Stephens az orosz Jevgenyija Rogyina ellen kezd, míg az első kiemelt Simona Halep a tavaly negyeddöntős észt Kaia Kanepivel találkozik a nyitókörben.

Szorzók a férfi mezőny végső győztesére:

  • Novak Djokovic        3.40
  • Rafael Nadal             4.25
  • Roger Federer          5.00
  • Alexander Zverev     10.00

Szorzók a női mezőny végső győztesére:

  • Serena Williams     5.50
  • Simona Halep         7.50
  • Angelique Kerber   8.00
  • Sloane Stephens    9.00

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018-08-23, 22:00

Fogadj ITT a végső győztesre!

Forrás: mti