Márciusban Indian Wellsben játszották eddigi egyetlen meccsüket hasonló játékfelületen és az orosz teniszező csak öt gémet gyűjtött össze.

Daniil Medvedev 089
Daniil Medvedev 2021-ben nyerte a US Opent, 2019-ben döntős, 2020-ban pedig elődöntős volt New Yorkban.(Fotó: lev radin/Shutterstock.com)

Két alkalommal a Wimbledon gyepen is már összecsaptak és akkor is a győztes szettvesztesség nélkül ejtette ki ellenfelét. Míg 2021-ben Medvedev bizonyult jobbnak, idén Alcaraz volt a továbbjutó. Az utóbbi két év US Open bajnokai a New York-i Grand Slam elődöntőinek szakaszában mérik össze ismét tudásukat és az oddsok szerint, a spanyol játékos harmadik győzelmét szerezheti meg 2023-ban Daniil ellen.

Alcaraz még nem volt tesztelve

A tornagyőzelemre fő esélyesként érkező húsz éves spanyol címvédő (és még hétfőig világelső) a vártnál könnyebben száguldott át a fáradtnak vélhető Alexander Zvereven a negyeddöntőben még úgy is, hogy 29/34 volt a győztes ütéseinek és ki nem kényszerített hibáinak aránya. A soha nem alvó városban eddig könnyűszerrel igazolta a papírformát és menetelése során csak a Washington-i bajnoknak, Daniel Evansnak sikerült tőle szettet elvennie a harmadik fordulóban. Míg sokan inkább rá és Novak Djokovicra figyeltek, Medvedev (ATP 3.) elég simán haladt át a versenytáblájának saját negyedén. Christopher O'Connell a második fordulóban, illetve Alex De Minaur a nyolcaddöntőben szettet nyertek ellene, de ők sem tudták  lassítani az orosz előrehaladását.

Részletek Alcaraz és Medvedev Indian Wells-i meccséből

A barátja ellen mutatta meg gyakorlatiasságát Medvedev

A negyeddöntőben a honfitársa, Andrey Rublev ellen bizonyította Daniil a rendkívüli hatékonyságát és úgy jutott tovább három sima felvonásban, hogy a második adogatásainak csak 29 százalékát értékesítette és a 26 nyerő ütései mellé, 40 ki nem kényszerített hibát halmozott. Nem túl biztató viszont az a tény egy Alcaraz elleni összecsapás előtt, hogy csak a nyitókörben tudott több nyerőt, mint hibát ütni. Medvedev a felvezető tornákon sem volt a régi, ami további érv lehet arra, hogy spanyol játékos ütőereje ezúttal is túl nagy lehet számára. Megtörténhet, hogy az eddigi összecsapásaiknak forgatókönyve, a szettvesztesség nélküli győzelmek sorozata megszakad, de nem vitás, hogy a tavalyi bajnok nagy favorit.

szeptember 09., szombat

Bátrabb tipp Fogadás szettre 3-0 @ 2.55
Elővigyázatosabb tipp Szett hendikeppel Alcaraz, Carlos -1.5 @ 1.58

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 7. 8:9 UTC.