A 29 éves Caroline Wozniacki (WTA 19.) szűkítette versenyprogramját, de eredményessége ettől még nem nőtt. Idei egyetlen döntőjét Charlestonban játszotta és Madison Keys ellen veszítette el. Bár túlharcolta magát az első fordulón, a következő ellenfele, Danielle Rose Collins (WTA 35.) még annál is nehezebb kihívásnak bizonyulhat.

A dán volt világelső, miután Torontóban és Cincinnatiben összesen egy meccset tudott nyerni, az amerikai Grand Slam-torna első körében a kínai Yafan Wangot (WTA 50.) búcsúztatta három játszmában. Azt nem lehet említés nélkül hagyni, hogy a meccset irtó gyengén kezdte és az első játszmát 1-6-ra veszítette el. A szurkolóinak viszont van oka a reményre, mivel a mérkőzés mutatói nem voltak a legrosszabbak. A második szerváját nem tudta a legjobban érvényesíteni (48%), de 34 nyerője volt a 26 ki nem kényszerített hibája mellett.

Az idén reflektorfénybe került Danielle Collins nem tudott építeni az Australian Openen elért elődöntőjére, még "csak" egy elődöntőt ért el Charlestonban. A felvezető tornákon ő is csak egy meccset nyert összesen. Az amerikai szőkeség Polona Hercogot (WTA 57.) győzte le az első fordulóban szintén három játszmában. Bár az eredménytábla nem mutatja első ránézésre, Daniellenek azért van bőven amin elgondolkodjon, mivel a gyenge második szervájának eredményessége mellett (40%), 33 ki nem kényszerített hibája volt a 28 nyerője mellett, ami már negatívba hajló mutató.

Wozniacki és Collins mindkét eddigi egymás elleni meccsüket salakon játszották és megosztották a győzelmeket. A dán lány nyert a tavalyi Roland Garroson, az amerikai pedig idén Rómában jutott tovább (úgy, hogy Wozniacki visszalépett miután elveszítette az első szettet). Záró mondatként azt hozzá kéne még tenni, hogy megtörténhet, hogy a bukmékerek kissé túlzottan esélyesebbnek vélik a volt világelsőt.

Néhány szorzó a mérkőzésre

Fogadj itt a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.08.28. (13:49).

További kiemelt meccsek a női versenytábláról