Magyar idő szerint péntek hajnalban szokásosan a címvédőnél indul az idény, a Kansas City Chiefs otthon csap össze a Houston Texansszal.

A múlt héttel véget ért az NFL offseason, a csapatok leszűkítették a kereteiket a szezon során megengedett 53 főre. Az idei évben különösen hosszúra nyúlt az offseason, elmaradtak az előszezon meccsei valamint a Hall of Fame mérkőzés is, így rendkívül nagy felüdülés a szezon kezdet minden rajongó számára. 

A nyitó párharc pikantériáját adja, hogy a liga két legjobban fizetett játékosa néz farkas szemet egymással. Kansasi oldalon Patrick Mahomes 2 kezdőben töltött év után alapszakasz és Super Bowl MVP-ként, friss Super Bowl győztesként írta alá 10 éves, összesen 503 millió dolláros szerződését, ami 2031-ig köti a csapatához. A Texansban Deshaun Watson a hétvégén kapott szerződés hosszabbítást, mert 2025-ig szól, a 4 toldott évben 160 millió dollárt kereshet (mindkettejüknek van hátra egy év a jelenlegi kontraktusából, erre jön rá a hosszabbítás). A Chiefsnél a keret magja egybe maradt, kevesen távoztak a kezdő 22 tagjai közül, ez a limitált csapat találkozók és edzések miatt nagyon sokat érhet számukra, egy összeszokott a gárda a szokásosnál is nagyobb előny lehet 2020-ban és ez lehet az egyik kulcs a címvédéshez is. A houstoniak megváltak egyik legjobb játékosuktól a nyáron, az időközben rekord elkapó szerződést aláíró DeAndre Hopkinst az Arizona Cardinalshoz cserélte Bill O’Brien.

A mérkőzés esélyese a Kansas City, de Houstonban is meg van a tehetség a győzelemhez, és ég bennük a visszavágási vágy a januári rájátszás vereség után.

szeptember 11., péntek