Egy érdekes jelenségre hívta fel figyelmünk fórumtagunk, akinek az iroda megtagadta nyereménye kifizetését az ÁSZF-re hivatkozva.

Gyakran szoktuk emlegetni, hogy egy tippjátékban való részvétel előtt át kell olvasni a verseny szabályzatát, részvételi feltételeit, annak érdekében, hogy utólag ne érjen kellemetlenség. Ugyanezt javasolják a fogadóirodák is, még mielőtt regisztrálnál. Nyilván jobb ha előre tájékozott vagy, mint utólag meglepett.
Alapjából az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek)-től nem kell tartani, alap dolgokat tartalmaznak, de a minap az egyik fórumtagunk felhívta figyelmünket egy olyan pontra a Winmasters iroda feltételei közül, amely bennünket is meglepett. Állítása szerint tőle emiatt 1700€-t tagadtak meg.

A történet úgy szól, hogy az illető fórumtag befizetett 100 eurót, amit elbukott, majd 50 eurót, s utólag igénybe vette a fogadóiroda által felajánlott bónuszt. Az összeget feltornázta 1700 euróra, amit szeretett volna igényelni, csakhogy ezt megtagadták az ÁSZF-re hivatkozva. Az indok az volt, hogy megszegte a szabályokat, mivel családonként, IP címenként és háztartásonként csak egy játékosszámlával rendelkezhet.

Először a fórumon mi is arra gyanakodtunk, hogy itt a klasszikus esetről van szó, amikor a "Jani" beregisztrálja a nagynénit, nagymamit, csak azért, hogy a bónuszt többször is igénybe vehesse. Úgy látszik, hogy tévedtünk, mivel nem ő volt az egyedüli, aki jelezte, hogy a Winmasters ÁSZF-jében van egy olyan pont, mely alapján egy családon belül csak egy személy regisztrálhat számlát.

Családfa

Mi ezzel a gond?

Ez egy nagyon veszélyes kiskapu, ugyanis ezen pont alapján gyakorlatilag bármikor megtagadhatnak egy kifizetést, ha valamilyen összefüggést látnak közted, s a tőled pár száz kilométerre lakó nagybácsid között, aki ugyancsak hozzájuk regisztrált valamikor.
Egyetértünk, hogy léteznek bónuszvadászok, és valahogy ki kell szűrni azokat akik próbálnak visszaélni a lehetőségekkel, viszont véleményünk szerint egy fogadóirodának bele kell kalkulálni az ilyesmit a vesztességeibe.

A jelenlegi ÁSZF erre vonatkozó pontjai bármikor alkalmazhatóak, még akkor is ha nem vett igénybe valaki bónuszt. Konkrétan még akkor is elvehetik valakinek a teljes nyereményét ha egy másik családtagja regisztrál, bónusz igénybevétele nélkül. De, hogy lássátok nem beszélünk félre, íme a szóban forgó szabálypontok:

ÁSZF Winmasters, 2. A fogadói számla szabályai:

2.10 Kizárólag egy winmasters Számlát nyithatnak egyszerre személyenként, családonként, háztartásonként, IP címenként és e-mail címenként. Amennyiben az alábbiakat gyanítjuk:

l Az Ügyfél több számlát nyitott (azonos vagy hasonló neveket, címet, telefonszámot, e-mail címet, azonos vagy hasonló dinamikus IP címet, számítógépeket vagy más eszközöket használva); és/vagy

l Az Ügyfél egy szindikátus tagja (azonos vagy hasonló neveket, címet, telefonszámot, e-mail címet, azonos vagy hasonló IP címet, számítógépeket vagy más eszközöket használva, azonos vagy hasonló formulákat követve);

a winmasters fenntartja a jogot, hogy az Ügyfél vagy a szindikátus érintett számláját/számláit blokkolja és az esetet/eseteket jelentse az illetékes hatóságoknak. Belső vizsgálatok alapján a winmasters-nek jogában áll törölni a fogadásokat, megtagadni a nyereményeket és levonni a bónuszokat az érintett számlákról. A winmasters szintén fenntartja a jogot, hogy a felesleges winmasters Számlákon található összes összeget egyetlen egy winmasters Számlára helyezze és törölje az összes többi számlát. A megszüntetett winmasters számlán/számlákon szereplő bónusz nem kerül jóváírásra a meghagyott számlán.

ÁSZF Winmasters, 13. Általános Bónusz Szabályok:

13.2 Minden az ügyfeleknek szóló ajánlat kizárólag egy személynek, családnak, háztartási címnek, e-mail címnek, telefonszámnak, befizetési megoldásnak (bankkártya, Skrill számla, stb.) közösen használt számítógépnek (iskolai, nyilvános könyvtár vagy iroda) és IP címnek szól.

Mielőtt regisztrálnál az irodához, vagy netalán igényelnéd a bónuszod, javasolt a fentiek alapján körbetelefonálgatni a családfád, nehogy a későbbiekben meglepetés érjen.

A bevezetőben említett fórumtag átküldte a levelezését is az irodával, amit most ide bemásolunk.

A levelezés

Winmasters: Tájékoztatjuk, hogy játékosszámláját véglegesen zároltuk, mivel a számla vizsgálata során megállapításra került, hogy Ön megszegte az Általános Szerződési Feltételeket. Az ÁSZF szeirnt mindenki csak egy játékosszámlát nyithat a winmasters oldalán, családonként, IP címenként, háztartásonként. Mivel Ön megszegte ezt a szabályt, ezért játékosszámláját véglegesen zároltuk, a nyereményét töröltük. Az 50 EUR összegű befizetését Skrill számlájára visszatérítjük.

Fórumtag: Tisztelt Winmasters,

Kérem tájékoztassanak, bizonyítsák hogy az állításuk igaz, mivel saját háztartásomban ez az egyetlen számlám van.Ez mindenen túlmegy hogy egy tollvonással elvesznek embertől 1700 eurot.

Amennyiben nem kapom vissza a számlám a rajta levő összeggel egészen biztosak lehetnek benne hogy ügyvédeimmel a végsőkig elfogok menni.Az összes elérhető sportfogadási jogvédelmi fórumot igénybe fogom venni, valamint az európai és magyarországi sportfogadói közösségeket is tájékoztatni fogom erről az egyoldalú inkorrekt döntésről, amennyiben ez egy végleges döntés és nem vizsgálják felül, kérem a erősítsék meg döntésüket.

Winmasters: Nem teljesen érthető sajnos felháborodása. Teljesen egyértelmű a közeli rokoni kapcsolat, valamint a közös IP cím, ennek megfelelően sajnos nem teljsen érthető, hogy milyen jogtalan pénz elvételre gondol. Kérjük, tekintse véglegesnek a winmasters döntését. Amennyiben jogorvoslattal szeretne élni, természetesen jogában áll megtenni. Ehhez minden szükséges információt megtalál weboldalunkon. Azonban kérjük, ne felejtkezzen meg róla, hogy bizonyíthatóan megszegte az Általános Szerződési Feltételeket.

Amennyiben további kérdése lenne, kérjük forduljon hozzánk bizalommal.

Fórumtag: Tisztelt Winmasters,

Bizonyítékot várok hogy egy háztartásban, családban 2 számla lett regisztrálva mivel én tisztában vagyok azzal hogy ez nem igaz, emiatt fogok harcolni igazamért.

Önök nem értik a felháborodást? Jogtalanul elveszik ember pénzét és nem értik...Én ezt csalásnak lopásnak nevezem.

Végsőkig elfogok menni hogy ilyet ne tehessenek meg a jövőben másokkal, és hogy megtudják sportfogadók milyen, irodával van dolguk...

Winmasters: Az Általános Szerződési Feltételekben nem az szerepel, hogy egy háztartásban és egy családban, hanem, hogy egy háztartásban, vagy egy családban, vagy egy IP címen. Tehát nem és, hanem vagy. Bármely eshetőség áll fenn, az az ÁSZF-be ütközik. Azt senki nem állította a winmasters csapatából, hogy Önök közös háztartásban élnek.

Felhívjuk azonban szíves figyelmét, hogy a winmastersnek nem kötelessége megindokolni egy ilyen tényállást, hiszen Ön is teljes mértékben tisztában van azzal, hogy megszegte az Általános Szerződési Feltételeket, így semmi nem indokolja, hogy további magyarázatot adjunk a döntésre vonatkozóan.

Fórumtag: Tisztelt Winmasters,

Nem egy családról van szó nem is egy háztartásról, és még csak nem is egy IP címről...

Az enyhén túlzás hogy rokonságot is ideveszik, ilyet még nem is hallottam eddig.

Nem kívánom itt bizonyítani igazam, megpróbálom máshol.

Ilyen kisstílű igazságtalan fogadóirodával nem találkoztam még...

Winmasters: A Winmasters senkit nem rövidít meg jogtalanul, az ÁSZF-et mindenkinek be kell tartania. Ebben a témában sajnos nem tudunk Önnek újabb felvilágosítást adni.

Amennyiben további kérdése lenne, kérjük forduljon hozzánk bizalommal.

Fórumtag: Értem, én betartottam ÁSZF-et, ha Önök indoklás nélkül ilyet megtehetnek és ez nem megrövidítés akkor nem tudom m ez.

Mindenesetre ezt a levelezést is nyilvánossá fogom tenni és majd fogadók eldöntik kinek lehet itt igaza

Tegyék meg ezt még pár emberrel és egész biztosan a kukába fog kerülni ez az iroda...

Tényleg nem kívánok Önnel tovább kommunikálni.

Fórum - Winmasters Infó