A klubok megegyeztek abban, miszerint június 17-én visszatérhet az angol Premier League. Ez a dátum már hivatalos. A LaLiga sorsa is úgy látszik eldöntődött, a spanyolok június 8. után rúgnak újra labdába.

Adriaticfoto/Shutterstock.com

Premier League: 30 év után újra bajnok lehet a Liverpool?

A már nagyon várt visszatérési terv alapján az első mérkőzéseket június 17-én rendezik, nem is akár milyen találkozóval ugyanis a Manchester City vendége a londoni Arsenal lesz, míg az Aston Villa hazai környezetben szerepel a Sheffield United ellen. Ezek elmaradt mérkőzések, így pótlásukkal mind a 20 Premier League csapat azonos, azaz 29 lejátszott mérkőzéssel fog rendelkezni a 2019-20-as szezonban.

A jelenlegi információk szerint egy teljes fordulóra június 20-án fog sor kerülni, olyan mérkőzésekkel, mint a Merseyside Derby, vagyis az Everton - Liverpool rangadó, illetve a Tottenham - Manchester United találkozó, ahol Mourinho fogadja korábbi csapatát, és a piros ördögök nem számíthatunk nagy vendéglátásra.

A hátralévő bajnokság (31-38 forduló) mérkőzéseinek teljes listája június 20-21 között lesz véglegesítve és nyilvánosságra hozva.

A The Guardian arról is beszámolt, hogy a klubok egy csoportja, a Liverpoollal az élen az ülésen vitát szerettek volna indítani a 330 millió £ (367.8 millió euró) értékű visszafizetés ellen, ami a bajnokság közvetítési jogait érinti, beleértve az amúgy fizetős televíziós óriást, a Sky-t is. Ez annak a ténynek ellenére történt, hogy maga a Premier League javaslata volt az árengedmény a műsorszolgáltatók felé.

Az angol foci március 13. óta szünetel de most végre újra láthatjuk kedvenceinket a pályán, még ha zárt kapuk mögött is. Kilenc fordulóval a vége előtt, a tabella élén az Liverpool FC szerepel (82 ponttal), őket követi a Manchester City (57 pont, -1 mérkőzés), Leicester City (53 pont).

Amennyiben Pep Guardiola megszerzi a három pontot az Arsenal ellen a visszatérést jelentő mérkőzésen, akkor is nem kevesebb, mint 22 pont lesz a hátrányuk a Liverpoollal szemben. Így nem csoda, hogy utóbbiak végső győzelmére már nem is fogadhatunk, míg a City különleges sikere 101.00-es szorzón játszható.

A ranglista alsó felén, a Norwich áll az utolsó helyen, mindössze 20 ponttal, előtte az Aston Villa (25 pont, -1 mérkőzés), illetve a Bournemouth (27 pont).

Nézz be az Unibetes számládra, mert megtörténhet, hogy egy 3000 forint értékű ingyenes fogadás vár rád. További részletek

La Liga: Sevilla-i rangadóval folytatnák

Nagy a mozgás a spanyol La Liga csapatainak edzőpályáin is, ugyanis a tervek szerint 43 nap alatt 11 forduló kerül besűrítésre, az újrakezdést pedig a Sevilla FC viszi majd a hátán, sokak legnagyobb örömére, ellenfele pedig ősi riválisa, a Betis lesz.

Pedro Sánchez, spanyol miniszterelnök zöld utat adott a profi labdarúgás visszatérésének, a június 8. után következő pár nap lévén a kitűzött cél, egybeesve azzal az időszakkal, amikor az ország legtöbb provinciáját felszabadítják a lezárások és szabályozások alól. A kocka ezennel el lett vetve, nekünk csak annyit kell tenni ezután, hogy mérlegre tegyük mely mérkőzésre érdemes fogadni és hogyan.

Visszatérés előtti szituáció a LaLigában

Az FC Barcelona jelenleg 2 pontos előnnyel vezet a Real Madriddal szemben, és a következő öt helyezettet (3. FC Sevilla 47 pont - 7. Valencia CF 42 pont) mindössze 5 pont választja el egymástól a LaLiga tabellán.

A lista alján szereplők között is szoros a küzdelem. Az Espanyol jelenleg a ranglista végén kullog, mindössze 20 ponttal, előttük a Leganesnek 23 pontja van, míg a Mallorca 25 ponttal áll a 18. helyen, viszont a bent maradást biztosító helyek nincsenek messze, főleg a mallorcaiak számára.

A spanyol bajnokság visszatérő találkozóira (28. forduló) nagy valószínűséggel június 12-14. között lehet majd számítani, 90 nappal az első leállítások után.

A biztonsági protokollok továbbra is érvényben maradnak, így zárt ajtók mögött játsszák a meccseket, és öt csere lesz engedélyezve a rendkívüli szabályok értelmében. 

A 28-ik forduló mérkőzései az alábiak:

  • Espanyol vs Alavés
  • Real Sociedad vs Osasuna
  • Athletic vs Atlético Madrid
  • Celta vs Villarreal
  • Leganés vs Real Valladolid
  • Mallorca vs Barcelona
  • Real Madrid vs Eibar
  • Valencia vs Levante UD
  • Granada vs Getafe
  • Sevilla vs Real Betis

A LaLiga ütemterve megerősítésre vár

Javier Tebas, a bajnokság elnöke miután megtudta a jó hírt, elégedettsége mellett közölte azt is, hogy még mindig nincs rögzített dátum, ami a folytatást illeti.

Ugyanakkor megígérte, hogy hamarosan megszervezik és összehangolják a részleteket, majd közlik a pontosított programot. A jelenleg keringő ötlet az, hogy a bajnokság a július 25-26-i hétvégén fejeződik be, augusztust hagyván kizárólag az európai versenyeknek. Ez a gondolat onnan ered, hogy Ceferin, az UEFA vezetője arra kérte korábban az európai bajnokságok vezetőit, hogy július 29-ig zárják le a bajnokságokat.

A LaLiga hátralévő fordulóinak lehetséges időpontjai:

  • 28. Forduló: június 12-14
  • 29. Forduló: június 19-21
  • 30. Forduló: június 23-25
  • 31. Forduló: június 26-28
  • 32. Forduló: június 30 - július 2
  • 33. Forduló: július 3-5
  • 34. Forduló: július 7-9
  • 35. Forduló: július 10-12
  • 36. Forduló: július 14-16
  • 37. Forduló: július 17-19
  • 38. Forduló: július 24-26

Nagyon vártunk már ezekre a remek hírekre, s addig is fogadhatunk a magyar NB1, illetve a német Bundesliga mérkőzéseire, illetve örömmel közöljük veletek, hogy júniustól teljes gőzzel működnek játékaink is, ahol számos pénznyeremény vár tulajdonosára. Tartsatok velünk!

Játssz ingyen, valós péznyereményekért!