A jövő hét végén rajtoló magyarországi vizes világbajnokság pólós főpróbájának tekinthető a BENU Kupáért kiírt, péntektől vasárnapig tartó nemzetközi férfi vízilabdatorna, amelyen Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata Kanada, Németország és Románia legjobbjaival csap össze a Szőnyi úton. 

A BVSC-uszodában sorra kerülő eseményen - amelynek keretében medencébe ugrik külföldi korosztályos válogatottak ellen a szintén vb-re készülő juniorcsapat is - négy világbajnoki újonc szerepel a felnőttegyüttesben: Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla és Zalánki Gergő. Velük együtt a BENU Kupán már csupa olyan pólós száll vízbe, aki a 13 fős vb-gárda tagja.
Zömmel rutinos vízilabdázókról van szó, hiszen a kapitány választottjai között nyolc olyan akad, aki nyert már világbajnoki aranyat, Hosnyánszky Norbert és Varga Dénes személyében pedig két olimpiai bajnok is van a nemzeti csapatban.

Denes-Varga-vizilabda-002

Varga Dénes. Fotó: Maxisport/Shutterstock.com

A Märcz-legénység a hétvégi tornán a pólóvilágnak ugyan nem a közvetlen élvonalába tartozó, de tesztelésre nagyon is alkalmas riválisok ellen zárja a vb-felkészülés hajráját. A világbajnoki bemutatkozás napja július 17., a hétfő esti margitszigeti nyitányon a válogatott Ausztrália együttesével csap össze.
A magyar csapat mindhárom meccsét az M4 Sport élőben közvetíti.

A vb-csapat:
Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok) - kapusok, Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC) - mezőnyjátékosok     

A BENU Kupa programja:

péntek:
16.30 ó: Németország-Románia
18.30 ó: Magyarország-Kanada

szombat:
18.00 ó: Kanada-Románia
20.00 ó: Magyarország-Németország

vasárnap:
10.00 ó: Kanada-Németország
11.45 ó: Magyarország-Románia

(forrás: MTI)