Azon lesz Nyéki Balázs csapata, hogy letaszítsa a trónról az olasz delfineket.

Öt éven belül harmadszor jutott be szerda este a Ferencváros vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol péntek este a Pro Recco csapatával küzd meg a végső győzelemért.

Nemhogy izgalommentes nem volt, hanem egyenesen körömrágósra sikeredett a Fradi elődöntős szereplése, mivel a Novi Beograd elleni csata a rendes játékidőben döntetlennel zárult. Az ezt követő ötméteresek igazi csempekaparós perceket hozott, aminek végeztével a Fradi játékosai szabadultak fel, hiszen 18-17-es győzelemmel fejezték be a hosszabbra nyúlt találkozót.

A Fradira péntek este a Pro Recco vár, amely a legsikeresebb olasz klubként zsinórban a negyedik Bajnokok Ligája győzelmére készül. Őket kellene megállítaniuk a zöld-fehéreknek.

A javarészt olasz játékosokból álló Pro Recco keretében szerepel a korábban Fradit is megjárt Zalánki Gergő, így magyar győztese biztos lesz az idei vízilabda BL-nek.

3. helyért:

Egy pár fogadási lehetőség az Unibet és Tippmixpro fogadóiroda kínálatából:

Unibet

Pro Recco nyer vagy döntetlen  1.25
Ferencváros nyer vagy döntetlen  2.80
Ferencváros nyer (döntetlen esetén tét visszajár)  3.40

Tippmixpro:

Gólok száma 18.5 felett   1.56
Ferencváros nyer +1.5 hendikeppel   1.95
Ferencváros gólok száma 8.5 felett  1.74
Oddsrakétás ajánlat: Fradi szerez legalább 10 gólt 3.00

Egymás elleni mérleg nem a Fradinak kedvez

A tavalyi vízilabda BL negyeddöntőiben a Ferencváros aktuális döntős ellenfele, a Pro Recco búcsúztatta a zöld-fehéreket, 4 gólos győzelmet aratva (végeredmény 8-4), míg egy évvel korábban 3 góllal győzték le a Fradit (eredmény 10-7). 

Az olasz Pro Recco az utóbbi 3 vízilabda BL-döntő győztese, a tavaly a szerb Novi Beogradot 14-11-re győzték le a fináléban, előző évben ugyancsak velük játszottak szorosabb meccset (büntetők után nyertek), 2021-ben pedig pont a Fradit győzték le 9-6-ra a sorozat utolsó meccsén.

A Ferencváros legjobb teljesítménye az olasz csapat ellen 2019-ben született, amikor 13-13-as döntetlennel sikerült zárni a mérkőzést.

Pro Recco - FTC H2H

Hol lehet élőben nézni a Pro Recco - Ferencváros BL-döntőt?

Sajnos a vízilabda BL-döntőt nem tudjuk élőben követni a megszokott népszerű fogadóirodáknál, mint például az Unibetnél, viszont TV-ben és online is követhető lesz.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a Pro Recco - FTC mérkőzést pénteken, 21:00-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben, online pedig a következő címen: https://m4sport.hu/elo/ 

  • Helyszín: Málta, Gzira
  • Időpont: június 7., 21:00CET

Unibet - Vízilabda BL-döntő fogadási kínálat

Borítókép: Vogel Soma, az FTC-Telekom kapusa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének (Final 4) elődöntőjében játszott FTC-Telekom - Novi Beograd mérkőzésen a máltai Gzirában 2024. június 5-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt