Simona Halep (WTA 7.) harmadik fordulós mérkőzése nem ígérkezik könnyűnek Victoria Azarenka (WTA 40) ellen.

július 05., péntek

A román játékosnak nem volt valami meggyőző az idei játéka. Sok volt a hullámvölgy, kevesebb a folytonosság, de van mégis egy alapszínvonala szerepléseinek, amely az élvonal tagja között tartja. Csak egy felvezető tornán vett részt Eastbourneban, ahol Angelique Kerber búcsúztatta a negyeddöntőben. Londonban az első körben Aliaksandra Sasnovichot, majd a másodikban Mihaela Buzarnescut verte. A honfitársa elleni meccsen jobban körvonalazódtak játékformájának említett hiányosságai, mivel a második játszmát túl könnyedén veszítette el. A Buzarnescu elleni mérkőzésen első szerváinak csak 54%-át nyerte, a Sasnovich ellenin pedig csak 58%-át. Ezek nem a legbiztatóbb mutatók a jó szervafogadással rendelkező Azarenka elleni meccs előtt. A fehérorosz meggyőzőbb eredményekkel jutott a harmadik fordulóba, Alize Cornet és Ajla Tomljanovic ellen összesen csak tíz gémet veszített.

Victoria Azarenka. (Fotó: Doha Stadium Plus Qatar / Flickr)

Négy alkalommal játszottak egymás ellen, a jelenlegi állás 2-2, de Grand Slam-tornákon 2-0 Halep javára. Az viszont tény, hogy a Simona győzelmei egy olyan periódusban jöttek (2015 US Open, 2017 Wimbledon), amikor Victoria csak árnyéka volt annak a játékosnak, aki kétszer volt Australian Open-bajnok. Ugyanakkor a románról mondható volt, hogy játékformájának csúcsán volt. Mostanra változott egy kicsit a helyzetkép és Azarenka behozott a lemaradásból.

Részletek a 2017-es londoni összecsapásukból:

Azarenka az indítványozóbb játékstílussal rendelkező játékos és a meccs kulcsa talán az lesz, hogy jobban fog kelleni támadjon annál, mint ahogyan Helep mozog. Simona sérthetőbb a gyors labdamenetekkel a gyepen és jelen pillanatban Azarenkának a nyerő ütések/ki nem kényszerített hibák átlaga elég jó. Victoria lassan de biztosan ismét élvonalú játékosként szerepelhet és most talán egy kihasználható alkalma adódik, hogy önbizalma és játéka szintet lépjenek.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Fogadj itt az összecsapásra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.07.04. (09:26).

További kiemelt meccsek a női versenytábláról:

július 05., péntek