A női döntő a kazahsztáni Elena Rybakinát és a tunéziai Ons Jabeurt állítja egymással szembe. Mindkét játékos először van Grand Slam-fináléban, viszont különböző játékstílussal rendelkeznek.

Elena Rybakina (Fotó: Janet McIntyre / Shutterstock.com)

Előbbinek vérbeli támadó, utóbbinak technikásabb meglátása van a játékról. Ebből a szempontból, az összecsapás hasonlítható a tavalyi döntőhöz még akkor is ha mások voltak akkor a szereplők. Egy évvel ezelőtt a változatosabban játszó Ashleigh Barty legyőzte a keményen püfölő Karolina Pliskovát és a bukmékerek oddsai szerint idén is ez a stílus érvényesülhet Londonban. Mégis, Rybakina (WTA 23.) volt az, aki meggyőzőbben jutott a döntőben annak ellenére, hogy a nyerő ütések száma és a fogadóként megnyert gémeknek százaléka is Jabeurnek (WTA 2.) kedveznek (144-146, 30%-47%). Míg Ons egy élvonalú játékossal sem találkozott, Elena színvonalasabbnak mondható ellenállásba ütközött. Jabeur a negyeddöntőben és az elődöntőben is szettet veszített Marie Bouzkova, illetve Tatjana Maria ellen, Rybakina viszont csak a negyeddöntőben játszott három játszmás meccset Ajla Tomljanovic ellen, még úgy is, hogy második fordulóban Bianca Andreescuval, az elődöntőben pedig Simona Haleppel csapott össze. Ettől még nehéz a favorit ellen fogadni, mert az általános 2022-es összkép a tunéziai játékos malmára hajtja a vizet.

Ons gyepen kétszeres WTA-bajnok, a tavaly Birminghamben és idén Berlinben is a legjobbnak bizonyult. Az idei németországi menetelését is beleszámítva tizenegy egymás után megnyert meccsnél tart. Ugyanakkor azt sem kell elfelejteni az összképből, hogy Jabeur májusban a madridi salakon megszerezte első 1000-es kategóriájú bajnoki címét, ami játékszínvonalának rendkívüli folytonosságát és eredményességét mutatja. Ettől függetlenül, ha nem mozgatja majd eléggé Rybakinát a pályán, akkor nem fog hatalmas meglepetésnek számítani a papírforma borulása. A kazahsztáni esélyeit növelheti, hogy ellenfele nem volt igazán tesztelve az angol fővárosban, de ennek kisebb súlya lehet, mint annak a ténynek, hogy Jabeurnek tapasztalatfölénye van a nagy téttel bíró összecsapások terén. Ons az egymás elleni összecsapásokon 2-1-re vezet, mindhárom mérkőzésük kemény borításon zajlott.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán és emellett 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz az összecsapásokra.

július 09., szombat

Tipp Szett hendikeppel Rybakina, Elena +1.5 @ 1.52

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.09., 00:02.