Az Australian Opent kihagyó Paula Badosa visszatér az e heti tornára, de már az első ellenfelét, Liudmila Samsonovát esélyesebbnek mutatják nála az oddsok a továbbjutásra.

Paula Badosa 010
Paula Badosa már nem a top20 tagja (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

A spanyol válogatott színeiben kezdte az idényt a United Cupon, de mivel csapatának nem volt valami acélos teljesítménye, csak egyetlen meccset játszott. Adelaideban viszont Paula (WTA 21.) három meggyőző, két szettes győzelmeket szerzett Anett Kontaveit, Kaia Kanepi és Beatriz Haddad Maia ellen. Mégis, az elődöntőben már nem tudott kiállni és az idénykezdő ausztrál Grand Slamen sem vett részt. Samsonovától (WTA 19.) nagyok voltak az elvárások miután a tavaly három bajnoki címet gyűjtött be hasonló borításokon. Az idénykezdés a vártnál gyengébbre sikerült, csupán egy meccset nyert Adelaideban és egyet az Australian Openen.

Még ilyen körülmények között is, a bukmékerek esélyesebbnek tartják ellenfelénél, akit a 2021-es ausztrál Grand Slamen döntő szettben vert. A Melbourne-i összecsapásuk mindhárom játszmája hosszabbításokat igényeltek (6-7, 7-6, 7-5). Egyik játékos sem volt csúcsformában az utóbbi időben, de mivel Badosa a néhány hetes szünete előtt elég jól játszott Ausztráliában, el lehet képzelni, hogy Abu Dhabiban boríthatja a papírformát.

február 07., kedd

Tipp Szett hendikeppel Badosa, Paula +1.5 @ 1.45

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 6. 9:6 UTC.