A Bad Homburg-i gyepen szerzett tavalyi győzelme után, Anna Blinkova a franciaországi fedett kemény borításon ismételné bravúrját.

Anna Blinkova (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

A 2021-es összecsapásukhoz hasonlóan, az orosz játékos idén sem indul favoritként, annak ellenére, hogy eredményesebb idénye volt az ellenfeléénél. Blinkova (WTA 80.) októberig csak alacsonyabb rangú tornákon jeleskedett, de a kolozsvári WTA-tornán a selejtezőkből indulva bajnok lett. Az e heti francia WTA125-ös eseményig csak még Rouenban indult rögtön az említett WTA-győzelmét követően, de ott már az első meccsén kikapott. Az Angers-i nyitómeccse sem volt könnyű, mivel három játszmát küzdött Joanne Zuger ellen. Nyolcaddöntős ellenfele szintén fedett környezetben érte el pályafutásának legnagyobb WTA-sikereit, de idén nagyon elúlteljesített miután 2021-ben bajnok lett Lyonban és Luxembourgban.

Tauson (WTA 132.) március közepétől egészen augusztus első feléig egy meccset sem tudott megnyerni és az idény második kemény pályás időszaka sem hozott nagy sikert számára. Október végétől viszont ráállt az ITF kategóriájú tornákra és egy bajnoki cím mellett, egy elődöntőt és egy negyeddöntőt is kipipált. Talán emiatt is a bukmékerek oddsai őt mutatják esélyesebbnek, azonban nem kell figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy Clara a menetelései során nem igazán ütközött a legacélosabb ellenállásba. Bár idei eredményei és a ranglistahelyezése sem ezt mutatja, Tauson az összképben magasabb színvonalat képvisel, de az ősszel szintet lépett Blinkova ha a tavaly tudta őt verni, akkor ez most sem kizárt, még úgy sem, hogy Clara csak két gémet veszített a nyitómeccsén Sabine Lisicki ellen.

december 08., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Blinkova, Anna +1.5 @ 1.75

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.12.08., 06:35.