Kevesebb mint két hónap elteltével az Australian Openes összecsapásuktól, Danielle Collins és Anna Kalinskaya ismét összemérik erejüket.

Danielle Collins 019
Danielle Collins Austinban juthat idén először elődöntőbe. (Fotó: Leonard Zhukovsky/shutterstock.com)

A tengerentúli támadó stílusú játékosnak (WTA 38.) ebben az évben nem sikerült azt a teljesítményt nyújtania Melbourneben, amit az utóbbi években megszoktunk tőle. Az ausztrál Grand Slamnek már a harmadik körében búcsúztatta őt az utólag döntőig menetelő Elena Rybakina. A folytatás sem volt valami fényes, ezért nem mondhatjuk, hogy a rangos tornán elszenvedett veresége csak az ellenfele kiváló formájának tulajdonítható, ugyanis Abu Dhabiban, Dohában és Dubaiban tett látogatásai alkalmával csupán egyetlen egy meccset nyert meg. Austinban is döcögősen kezdett Magdalena Frech ellen, akit szetthátrányból vert, azonban Caty McNally csak egy-egy gémet tudott elvenni tőle a meccsüknek két szettjében.

Kalinskaya (WTA 67.) a legjobb kemény pályás idényét kapta el a tavaly huszonhárom győzelemmel és tizenegy vereséggel, de az e heti tornáig csak két főtáblás mérkőzést nyert idén. A szintén szép szőke játékos is nagyot küzdött Austin-i nyitómeccsén Nao Hibino ellen, de neki is két játszma elegendő volt, hogy a régóta hullámvölgyben lévő Coco Vandeweghét verje. Sem Collins, sem Kalinskaya nincsen csúcsformában, ezért elég valószínűtlen a papírforma borulása és Danielle az elődöntőbe juthat az otthoni közönség előtt, ami nagyon jót tehet önbizalmának, amely nagyon próbára volt téve az utóbbi időben. Az Australian Openen játszott meccsük, némi meglepetésre, közel három órát, két hosszabbított szettet és egy döntő játszmát is igényelt.

március 03., péntek

Tipp Mérkőzés nyertese Collins, Danielle @ 1.50

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 3. 7:14 UTC.