Danielle Collins (WTA 27.) az idénykezdés egyik legnagyobb meglepetését okozta Brisbaneben az Elina Svitolina elleni lehengerlő győzelmével. Az ukrán ellenfele csak két játékot gyűjtött összesen az 57 perces meccsen. A 26 éves amerikai a Yulia Putintseva (WTA 32.) elleni mérkőzésére készül, ami nem ígérkezik ennyire könnyűre.

Collins körülbelül a tavaly ilyenkor került igazán reflektorfénybe, amikor az Australian Open elődöntőjébe jutott. Úgy látszik, hogy az ausztrál környezet kedvez neki a legjobban, mert nem tudta az említett Grand Slamen elért eredményét megismételni más tornán. Az idénykezdő top 5-s győzelme Svitolina ellen egy újabb jó menetelésnek lehet kezdete Ausztráliában. Svitolina ellen csak úgy szórta a sima nyerőket mindkét oldalról még szervafogadásból is. Elinának mind a négy bréklabdáját hárította és eközben öt ászt is ütött.

Kazahsztánból származó ellenfele is büszke lehet a szezon kezdeti teljesítményére, hiszen a selejtezőkből jutott fel a főtáblára, ahol Donna Vekicet verte három játszmában egy több, mint két és fél órás kemény harc után. Fizikai szempontból Danielle mindenképp frissebb lesz, hiszen Putintseva már négy meccset játszott Brisbaneben és egyik sem volt másfél óránál rövidebb. Az tény, hogy Putintseva az egyetlen egymás elleni mérkőzésükön, amely a tavaly Eastbourneben zajlott, 5-0-ra vezette ellenfelét az első játszmában amikor az amerikai visszalépett, de ez nem a legnyilvánvalóbb ok arra, hogy most csak ebből következtessünk arra, hogy esélyesebb a továbbjutásra. 

január 08., szerda

További szorzók:

Fogadj itt a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.01.07. (11:20).

Keddi kiemelt teniszmeccsek

január 08., szerda