Egy negyeddöntős helyért a magyar szőkeség a tavalyi Wimbledonon az utolsó négy közé jutó Tatjana Mariával mérkőzik meg.

Stollár Fanny 003
Stollár Fanny 2017-ben a Quebec-i kemény borításon 0-2-re veszítette el az eddigi egyetlen Tatjana Maria elleni mérkőzését. (Fotó: Mai Groves / Shutterstock.com)

A 441. helyre visszaesett, huszonnégy éves hazai játékos ITF szinten próbált idén javítani és 25 meccséből 17-et nyert meg. Májusban Orlandoban tornát nyert salakon és jelenleg 50%-os a mutatója a lassú borításon, amely 10 győzelemből és 5 vereségből áll. A budapesti esemény az első idei WTA-tornája és két szettben oldotta meg a 237. helyezett Irene Burillo Escorihuela elleni nyitófordulót még úgy is, hogy csak 32%-ban nyerte a második adogatásával játszott pontjait és négyszer veszítette el adogatójátékát. A folytatásban emelnie kell formáján, mert a tavalyi Wimbledon-elődöntős Maria (WTA 67.) nagy tervekkel érkezhetett a fővárosban egy gyengébbre sikerült füves idény után.

Idei 51 meccséből 30-at nyert és áprilisban sikeresen védte meg WTA bajnoki címét a bogotai salakon, de négy meccses vereségsorozatot szakított meg a budapesti nyitófordulójával. A 185. helyen álló Carole Monnet elleni mérkőzés nem volt egy sétagalopp a harmincöt éves német játékos számára, ugyanis szetthátrányból kellett fordítania mialatt az első adogatásával játszott pontjainak csak 57%-át nyerte és ötször veszítette el adogatójátékát. A papírforma szerint, Tatjana magasabb színvonalat képvisel, de odafigyeléssel és pontos támadó játékkal, Fanny kellemetlen ellenfélnek bizonyulhat. Már csak egy általa megnyert szettel is több, mint dupláját nyerhetjük tétünknek.

július 19., szerda

Tipp Szett hendikeppel Stollar, Fanny +1.5 @ 2.35

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 19. 5:4 UTC.