Az egyéni versenyszám egyetlen versenyben maradt magyar játékosa, Bondár Anna az utolsó négy közé jutott, ahol az amerikai Bernarda Perával fog összecsapni a döntőben való részvétel jogáért.

A Római Teniszakadémia salakja kedvezett ezen a héten a hazai játékosnak, ugyanis Anna (WTA 53.) szettvesztesség nélkül menetelt mostanáig. Remek formájának legjobb bizonyítéka, hogy a negyeddöntőben az idei Roland Garros elődöntősét, Martina Trevisant 6-4, 6-1-re verte. Bárhogyan alakul is majd az elődöntő, annyi bizonyos, hogy jövő héttől Anna a világranglista legjobb ötven játékosa között lesz jegyezve. Azért reméljük, hogy a magyar játékos nem fog leállni és még meg tud nyerni két meccset és ezekkel a bajnoki címet is elhódítja majd. Az elődöntős ellenfelének egy kisebb hullámvölgyből sikerült kimásznia, mert a május közepén játszott strasbourgi nyolcaddöntőjét követően a budapesti selejtezőkig egy meccset sem tudott nyerni.

Bernarda (WTA 130.) elkapta a fonalat a magyar fővárosban és ő is szettvesztesség nélkül haladt mostanáig előre. Legfényesebb győzelmét a nyolcaddöntőben szerezte, ahol az idei Roland Garros negyedik fordulójáig jutó Aliaksandra Sasnovichot verte. A negyeddöntőben az olasz Elisabetta Cocciarettot búcsúztatta 6-4, 6-3-ra. Jogosan gondolhatjuk, hogy Annának nyernie kellene ezt a mérkőzést, a magyar játékos idei salakos mérlege 17:6, a Peráé pedig 12:6. Egyik játékos sem nyert még WTA bajnoki címet, ami még nagyobb jelentőséget adhat a tétnek. A hazai pálya előnye csak tovább növeli Anna továbbjutási esélyeit és annak a valószínűségét is, hogy majd egy hazai játékosnak szurkolhatunk a nagy döntőben is.

július 16., szombat

Tipp Mérkőzés hendikep (játékok) Bondár Anna -1.5: 1.83

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.15., 18:27.