Ons Jabeur és Elena Rybakina egymás elleni összecsapásaik hasonló kemény borításon zajlottak, a kazahsztáni játékos nyert 2019-ben Wuhanban, a tunéziai pedig idén Dubaiban egyenlítette a mérleget. Mindkét mérkőzésük döntő játszmát igényelt.

Ons Jabeur (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

Megéri megemlíteni azoknak, akik a statisztikának nagy jelentőséget tulajdonítanak, hogy az eddigi meccseik nem csak három szettesek voltak, de még egy-egy tie-breaket is játszottak ezeken. A bukmékerek oddsai is tükrözik a kiegyensúlyozott erőviszonyt és bár Rybakinát enyhén esélyesebbnek mutatják, Jabeurnek (WTA 16.) volt a meggyőzőbb az e heti menetelése még akkor is ha ő volt az, aki veszített szettet.

Első meccsén Su-Wei Hsieh-t simán búcsúztatta, de a következőben Jessica Pegula ellen szetthátrányról kellett fordítania. A negyeddöntőben jött a legékesebb győzelme, amikor Elina Svitolinát verte két játszmában és megszerezte az idei ötödik top10-es győzelmét. Rybakinának (WTA 17.) is színvonalas ellenfelei voltak, Aliaksandra Sasnovich-t, Veronika Kudermetovát, majd Belinda Bencic-t sorba ejtette ki a versenyből szettvesztesség nélkül. A negyeddöntőben Belinda 4-6, 1-3-nál visszalépni kényszerült.

Az eddigi pályafutásaik alapján, Elena Rybakina az eredményesebb az ilyen típusú borításon, mivel a két WTA-tornagyőzelméből egyet hasonló játékfelületen szerzett (Hobart 2020). Jabeur egyetlen WTA bajnoki címét idén nyerte a birminghami gyepen.

október 02., szombat

A cikk publikálásának időpontjában nem voltak további elérhető oddsok az elődöntőre.

Kiemelt teniszmeccsek

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021.10.02. (09:05)