Camila Giorgi sokak figyelmét inkább vonzó fizikai megjelenésével fogta meg, de ennél fontosabb az, hogy a középmezőny élén áll az olaszok egyetlen női reménye, akitől még elvárhatóak szép eredmények.

A 26 éves játékos jelenleg a világranglista 40. helyén áll és látványos gyors és agresszív játékstílusa nemrég szép eredményt hozott számára, hiszen a Wimbledonon a negyeddöntőig menetelt, ahol Serena Williams nagy nehézségekkel győzte le döntő játszmában. Az olasz rajongók számára csak ő maradt aki képes az élvonalban még kárt tenni, mivel Francesca Schiavone 38 évesen nem igazán versenyképes és Sara Errani is a háttérbe szorult. Nem lesz könnyű a visszavonult Flavia Pennetta és Roberta Vinci nyomdokaiba lépnie, de a tehetsége megvan hozzá.

Camila Giorgi (Fotó: jctabb / Shutterstock.com)

Cincinnatiban kikapott a selejtezőben, de Venus Williams visszalépése miatt lucky-loser-ként felkerült a főtáblára, ahol Anastasija Sevastova ellen játszhat, akit egyetlen egymás elleni mérkőzésükön vert három játszmában (6-1, 2-6, 6-4), amely pontosan az említett idei Wimbledonon zajlott. A lett játékost kissé esélyesebbnek látják a bukik a továbbjutásra 1.79-s szorzóval, Giorgi esélyeit 2.04-s szorzóval jelölték. Tagadhatatlan tény, hogy Anastasija a tapasztaltabb játékos és pályafutása is ékesebb eddig, de Giorgi veszélyes ellenfél főleg gyors borításon ahol indítványozó játékát könnyebben eredményessé teheti. Sevastova eddig három WTA rangú tornagyőzelmet szerzett (Estoril 2010, Mallorca 2017, Bukarest 2018), míg Giorgi csak egyet. Sevastova türelmesebb, taktikailag okos játékának mostani kivitelezése valószínűleg fölényesebb az olasz jelenlegi játékánál, legalábbis ez következtethető montréali negyeddöntőig való meneteléséből, amelynek Sloane Stephens vetett véget. Ugyancsak Sevastovát részesíti előnyben a folytonossága is, mivel kevesebb hullámvölgy észlelhető szerepléseiben, ami nem mondható el az olasz játékosról.

További kiemelt keddi meccsek Cincinnatiból:

  • Daria Gavrilova - Serena Williams:                3.30 - 1.34
  • Jelena Ostapenko - Alize Cornet:                  1.76 - 2.07
  • Babos Tímea - Amanda Anisimova:             2.40 - 1.57
  • Kiki Bertens - Coco Vandeweghe:                 1.52 - 2.55
  • Naomi Osaka - Maria Sakkari:                       1.60 - 2.35
  • Karolina Pliskova - Agnieszka Radwanska: 1.73 - 2.10


Fogadj a Cincinnati tenisztornára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.