A US Open tavalyi bajnoka, Emma Raducanu a nála huszonegy évvel idősebb, huszonháromszoros Grand Slam-győztes Serena Williamsal kapott először alkalmat összecsapni.

Emma Raducanu (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

A tizenkilenc éves mosolygos brit játékos (WTA 13.) első teljes szezonján halad át a Touron, míg ellenfele nemsokára visszavonul. Amikor a tavaly a US Opent nyerte, Emmának még egy WTA-meccsgyőzelme sem volt, így ez az év a tapasztalatgyűjtésről szólt, amit sajnos sok sérülés nehezített meg. A második körös Wimbledon-búcsúja után Washingtonban tért vissza a kemény borításra, ahol a negyeddöntőig sikerült eljutnia, de szülővárosában, Torontoban az első meccsén a címvédő Camila Giorgi győzte őt le. Eredménytől függetlenül, a Serena (WTA 612.) elleni mérkőzése egy igazi ajándék, mivel még nem volt alkalma összecsapni a tenisz modern korszakának legeredményesebb játékosával és New York után már nem is lesz. Úgy a tapasztalat, mint az önbizalomgyűjtés szempontjából is ez az összecsapás jót tesz majd Raducanunak.

Serena számára Cincinnati az utolsó állomás lehet a New York-i US Open előtt, ahol befejezi ragyogó pályafutását. Minél több meccsel hangolna a rangos eseményre, miután Torontoban nyert először mérkőzést tizennégy hónap után. Nem örvendhetett sokat, mert a kanadai tornán a második meccsén simán kapott ki Belinda Bencictől. A bukmékerek szerint, Ohióban Emmának van nagyobb esélye továbbjutni a következő fordulóban és amennyiben a brit tini nem engedi, hogy az alkalom nyomása elúralkodjon rajta és mozgásra tudja késztetni amerikai ellenfelét (hogy az ne tudja érvényesíteni hatalmas erejét), akkor a papírforma igazolódhat.

augusztus 17., szerda

Tipp Játék hendikeppel Raducanu, Emma -2.5 @ 2.04

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.08.16., 07:17.