A mezőny magas színvonalának egyik bizonyítéka, hogy a tavalyi győztes, Belinda Bencic (WTA 4.), az idei Australian Open negyeddöntősével, Anastasia Pavlyuchenkovával (WTA 31.) már első körben kényszerül megmérkőzni.

A svájci játékos egy évvel ezelőtt kiváló játékformát elkapva február közepétől március közepéig, Dubaiban tornagyőztes és Indian Wellsben elődöntős lett. Bár kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel eredményeiben, de azóta az élvonal tagjának tekinthető, amit a helyezése is tükröz a WTA-világranglistán. A 2020-as idényt a vártnál gyengébben kezdte, de talán a szezonkezdés nem is az ő erős pontja. Az eddigi tornákon sehol nem tudott még két meccsnél többet nyerni, de ezen előbb-utóbb változtatni fog. Bár esélyesebb a bukmékerek szerint, a 22 éves játékosnak kemény első fordulós meccse lesz. A 28 éves orosz ellenfele jó játékformát fogott ki Melbourneben, ahol többek között, Karolina Pliskovát és Angelique Kerbert is verve, a torna negyeddöntőjéig jutott. Csak annak a Garbine Muguruzának sikerült búcsúztatnia, aki utólag a döntőt játszotta.

Az egymás elleni meccsek mérlege kissé csalós lehet jelen pillanatban, mert a szinte teljesen egyoldalú svájci statisztikai fölény, nem fordítható le most úgy, hogy Belinda gond nélküli továbbjutó lesz. Az viszont tény, hogy Bencic az eddigi hat egymás elleni meccsből, ötöt nyert. Pavlyuchenkova egyetlen győzelmét is már szinte öt évvel ezelőtt szerezte Washingtonban. A tavaly kétszer csaptak össze, Belinda két sima játszmában nyert a Wimbledonon, és döntő játszmában pedig októberben Moszkvában.

A mutatók viszont egyensúlyra utalnak akkor, amikor az e heti torna borításához hasonló, nem fedett, hanem outdoor kemény játékfelületen zajlott meccseikre figyelünk. Mint említve volt, Anastasia 2015-ben nyert Washingtonban 2-0-ra, Belinda pedig 2018-ban a Hopman Kupán 2-1-re. Az sem elhanyagolható adat, hogy a hat mérkőzésükből, négy alkalommal döntő játszma döntötte el a nyertest.

Néhány szorzó a mérkőzésre

Pavlyuchenkova győzelem: 2-0 @ 3.70 2-1 @ 5.25
Bencic győzelem: 0-2 @ 2.60 1-2 @ 4.35
Játékok száma: Alatt 19.5 @ 2.35 Felett 19.5 @ 1.58
Játékok száma: Alatt 24.5 @ 1.47 Felett 24.5 @ 2.65
Szettek száma: Alatt 2.5 @ 1.54 Felett 2.5 @ 2.45

Fogadj itt az összecsapásra!

 

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.02.18. (09:50).

További kiemelt keddi teniszmeccsek