Su-Wei Hsieh bizonyította Dubaiban ezen a héten, hogy nem mindig a "tiszta technika" a siker feltétele. Csűrve-csavarva, nyesve de már a torna elődöntőjében van. Ellenfele a jelen pillanatban egyik legjobb formában lévő játékos, az Australian Open döntőse, Petra Kvitova.

A tajvani játékos fantasztikus álommenetet sikerült eddig összehoznia, sorba verte Sevastova-t, Sasnovich-ot, Kerber-t és még Karolina Pliskova-t is úgy, hogy a döntő játszmában 1-5-ös hátrányból fordította meg a meccset a cseh játékos ellen. Mégis, most még kérdésesebb a továbbjutása mint eddig volt, mert Kvitova jelen pillanatban magasabb színvonalat képvisel mint Kerber és mint Pliskova is.

február 22., péntek

Mit láthatunk?

A "sutának" és "gyömöszöltnek" tűnő ütésekkel rendelkező Su-Wei (WTA 31.) eredményességét a taktikai okossága segíti. Két kezes tenyerese és fonákja, említett ravaszsága nagyon kiszámíthatatlanná teszi őt. Sokaknak a francia "the magician" Fabrice Santoro juthat eszébe mikor Su-Wei-t látják játszani. Szokatlan stílusa sok játékost teljesen összezavar, mert azok egy szokatlan játékképpel szembesülnek. A 33 éves Hsieh-nak lábmunkája sem a megszokott, de érdekes módon mégis megfelelő, mert annak ellenére, hogy nem szórja a nyerőket, mégis irányítani képes a labdameneteket a hátsó vonal közeléből, ahonnan Kvitova (WTA 4.) el kell, hogy mozdítsa. Amennyiben a cseh eléggé gyorsítani tudja a labdameneteket, még akkor is ha lapos labdái nem fogják feltétlenül koptatni a vonalakat, valószínű, hogy ellenfele nem fogja tudni tartani a lépést. Minél laposabban játszik Petra, annál nagyobb az esélye a döntőbe jutáshoz.

Petra Kvitova (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Ettől függetlenül, Hsieh képes kényelmetlen helyzetbe hozni Kvitova-t a cseh térfelének közepére helyezett, mély labdákkal. Akkor lehet indítványozóbb, amint Petra nem fedi kiegyensúlyozottan térfelének részeit. Kvitova-t a pörgetett labdák nem zavarják, mert kiváló technikával rendelkezik, de mivel nem a legfürgébb játékos, a jól helyezett, alacsonyan pattanó labdákkal megzavarható. Persze a tajvaninak a ritmusváltásai és hihetetlenül pontos rövid labdái sokat segíthetnek. Su-Wei az eddigi három egymás elleni mérkőzésen még játszmát sem tudott nyerni Kvitova ellen, a bukmékerek pedig nem gondolják úgy, hogy Hsieh most fog meglepetést okozni.

Néhány odds a mérkőzésre:

Kvitova nyer 2-0-ra: 1.75
Kvitova győz 2-1-re: 4.00
Hsieh nyer 2-0-ra: 7.00
Hsieh győz 2-1-re: 8.50
Játékok száma 25.5 Alatt: 1.30
Játékok száma 25.5 Felett: 3.50
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.43
Szettek száma 2.5 Felett: 2.80

További kiemelt teniszmeccsek:

február 22., péntek

február 23., szombat

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.02.22. (08:25).