Kétségtelen, hogy a Dubaiban zajló WTA Premier 5 kategóriájú torna nyolcaddöntőinek legérdekesebb mérkőzése a Garbine Muguruza - Elina Svitolina összecsapás. 

Parádés meccsre várhatunk, amely nagyjából a támadásokról és ellentámadásokról fog szólni.

február 20., szerda

A kétszeres Grand Slam-bajnok Muguruza (WTA 19.) képviseli a nagyobb tűzerőt, de nem egy túl meggyőző játékformában érkezett a tornára. Bár emelte ennek színvonalát a tavalyi idényhez képest, mégsem sikerült az élvonal soraiba férkőzni. Eközben a WTA-világbajnok, Elina Svitolina (WTA 6.), bár ő sincsen a tavalyi idényvégén mutatott csúcsformájában, mégis stabilabbak a szereplései az utóbbi időben. Talán ez is a bukmékerek indoka az odssokat illetően.

A spanyol lesz az indítványozóbb játékos, aki minél rövidebbre kell fogja a labdameneteket. Svitolina jobban mozog a pályán és éles ellentámadásokra képes amennyiben esélyt kap rá. Muguruza-nak ütőjén múlhat a kimenetel akkor is ha nyer, akkor is ha veszít. Az esélytelenebbnek vélt Garbine továbbjutásának feltétele a szervájának eredményessége, kevés ki nem kényszerített hiba és talán a Svitolina tenyereséből kiharcolt rövidebb labdák. Önbizalmát az a tény is segítheti, hogy az első meccsén végre le tudta győzni azt a 18 éves Dayana Yastremska-t akitől már kétszer kikapott (legutóbb Dohában a negyeddöntőben).

Garbine Muguruza (Fotó: Mai Groves / Shutterstock.com)

A bukmékerek esélyesének, Svitolina-nak folytonosságra, éles és mély labdahelyezésre lesz szüksége, hogy kihasználni tudja ellenfelének kissé merevebb lábmunkáját. Mindenesetre, éberebb kell legyen taktikailag is mint előző meccsén, amelyet elég nagy nehézséggel nyert Ons Jabeur ellen. A második szervája nem a legversenyképesebb és ez számíthat egy olyan játékos ellen mint Muguruza, aki hatalmas nyerőket képes ütni ezeket fogadva. A meccs nyitott, mégis mintha Svitolina jelenleg ki tudja használni Muguruza játékának bizonytalanságát. Annak a ténynek is lehet némi fontossága, hogy Garbine már majdnem három éve nem sikerült legyőznie Elina-t.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Muguruza nyer 2-0-ra: 4.35
Muguruza győz 2-1-re: 5.80
Svitolina győz 2-1-re: 4.10
Svitolina nyer 2-0-ra: 2.32
Játékok száma 26.5 Alatt: 1.30
Játékok száma 26.5 Felett: 3.55
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.54
Szettek száma 2.5 Felett: 2.48

Szerdai kiemelt teniszmérkőzések:

február 20., szerda

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.02.20. (09:42).