Az olimpiai bajnok, Belinda Bencic mindkét eddigi Leylah Fernandez ellen játszott meccsét elveszítette, de az oddsok szerint, mexikói összecsapásukon visszavághat a tavalyi US Open döntősének. 

Belinda Bencic (Fotó: Mai Groves/Shutterstock.com)

Többet várhattak a rajongók a svájci játékostól a kemény borításokra való visszatérése után, annak ellenére, hogy Torontóban negyeddöntőt, majd Tallinnban elődöntőt ért el. Belinda (WTA 14.) idei mérlege ezen a típusú játékfelületen tizennyolc megnyert és tíz elveszített meccsből áll és 2022-ben egyetlen bajnoki címét zöld salakon áprilisban szerezte Charlestonban. Mégis favoritnak látszik az e heti nyitómeccsén, mivel ellenfele mély hullámvölgyben van. Leylah (WTA 39.) az év elején, hasonló borításon bajnoki címet nyert Monterreyben, viszont később a Roland Garrost követő hónapokban összesen csak két meccset nyert meg. Ezen a típusú játékfelületen csak tíz meccset nyert és nyolcat veszített el és a US Open után csupán egy meccset játszott.

Önbizalom szempontjából viszont valamennyit segíthet Fernandezen az otthonos színhely és az a tudat, hogy mindeddig jobbnak bizonyult Bencicnél. Első összecsapásuk 2020-ban zajlott a Billie Jean King Kupában, a második pedig az idén a Roland Garros salakján. Az összképben azonban mindez kevés lehet, mert a pillanatnyi játékforma a svájci játékost kiemelkedő esélyesnek mutatja.

október 18., kedd

Tipp Játék hendikeppel Bencic, Belinda -1.5 @ 1.82

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.10.17., 07:22.