Victoria Azarenkának mind a négy Jessica Pegula elleni meccse a tavaly zajlott és a volt világelsőnek utóbbi kettőt sikerült megnyernie. Az egyensúlyhelyzet most megszűnik Mexikóban és valószínű, hogy nem a fehérorosz javára.

Victoria Azarenka (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Egy jó ideje már a középmezőnyben evez, de Azarenka (WTA 37.) bizonyítja, hogy még komolyan kell vennie őt. Erre példa az e heti menetelése is, amely során Paula Badosát, Madison Keyst és Cori Gauffot is legyőzte. Utóbbi két győzelmét a döntő játszmában szerezte és ez megnehezítheti az amúgy is roppant megpróbáltatónak ígérkező elődöntőjét. Az idényzáró vb-re jogosult Pegula (WTA 5.) nagyon megszenvedett a nyitómeccsén, amelyet a döntő szett tie-breakjáben nyert meg a Wimbledon-bajnok Elena Rybakina ellen, viszont azután meggyőzően verte Bianca Andreescut és Sloane Stephenset.

A két elődöntős játékos egymás elleni összecsapásai érdekesen alakultak. Legelőször a tavaly az Australian Open kemény borításán találkoztak és Jessica két játszmában nyert. A madridi salakon a fehérorosz nem tudott kiállni és így a berlini gyepes mérkőzésük előtt az amerikai játékos 2-0-ra vezetett. A német tornán viszont Azarenka döntő játszmában nyert és az idény végére halasztott Indian Wells-i 1000-es kategóriájú esemény kemény borításán két játszmában bizonyult jobbnak. A meccseiknek irányvonala Victoriának kedvezőbbnek látszik, mert úgy tűnhet, hogy megtalálta a Pegula játékához a kulcsot, de mégis az amerikai hölgy az esélyesebb, mert idén mutatott játékszínvonal szempontjából fölényes, amit a WTA Finalsra való kijutása igazolja.

október 23., vasárnap

Tipp Játék hendikeppel Pegula, Jessica -3.5 @ 1.90

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.10.22., 10:56.