A kínai Shuai Zhang a japán Nao Hibino ellenállását próbálja majd megtörni a torna nyolcaddöntőjében.

Shuai Zhang (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Zhangnek, a torna első számú kiemeltjének, elég halvány kemény pályás idénye van, a US Openen is már az első forduló a végállomást jelentette számára, de az ázsiai tornák kihozzák belőle a legjobbat. Eddigi két WTA rangú tornagyőzelmét Guangzhouban szerezte 2013-ban és 2017-ben. Tulajdonképpen, az összesen kilenc ITF, Challenger és WTA tornagyőzelméből csak egyetlen egyet szerzett más földrészen (Honolulu Challenger 2017). A jelenlegi világranglista 41. játékosa a hazai Nao Hibinoval fog játszani a negyeddöntőbe való jutásért.

A 23 éves japán játékos inkább az ITF-tornák megszokottja, de az első hiroshimai meccsén Eugenie Bouchardnál bizonyult jobbnak, ami a kanadai csapnivaló játékformája ellenére, legalábbis az önbizalma szempontjából nagy sikernek számít. Shuai, aki nyerte eddigi egyetlen egymás elleni meccsüket a 2015-s tokiói ITF torna döntőjében, a mérkőzés esélyeseként indul 1.53-s szorzóval, de Hibinonak nincs indulásból vesztett ügye (2.50) főleg, ha sikerül élnie a magabiztosság lendületével, amit előző meccsén szerzett a japán városban.

Nao Hibino (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Várhatóan Zhang lesz az indítványozóbb és ha elég fölényt harcol ki a labdamenetekben, akkor nem fog idegenkedni a pontok háló közeli zárásától sem, de Hibino roppant fürge a hátsó vonal környékén ahonnan ha elég kényelemmel sikerül a labdákat ütnie, akkor veszélyesen irányít éles helyezéseivel. Ambícióval telített, gyors ritmusú meccsre várhatunk, amelyben a hosszabb labdamenetek a hazai játékosnak kedvezhetnek. Shuainak sem kényelmetlen a pontokat jól kidolgozni, de talán az indítványozóbb játék eredményesebb lehet.

További kiemelt csütörtöki meccsek Hiroshimából:

  • Magda Linette - Tamara Zidansek: 1.58 - 2.38
  • Mandy Minella - Su-Wei Hsieh:        2.80 - 1.44


Fogadj teniszre!

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.09.12. (08:27)

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.