Elise Mertens 2017-ben Szentpéterváron döntő szettben kapott ki Maryna Zanevskatól fedett kemény borításon. A 2023-as idény elején lehetőséget kapott ausztráliai szabadtéri kemény játékfelületen egyenlítenie a mérleget.

Elise Mertens - széles 2
Elise Mertens (Fotó: Alex Bogatyrev/Shutterstock.com)

A tavaly Elise nem tornászta vissza magát az élvonalba, de még így is sikerült egy bajnoki címet behúznia Monasztirban hasonló borításon. Az új évet a világranglista huszonkilencedik helyén kezdi egy olyan földrészen, ahol régebb nagyon eredményes volt. 2017-ben és 2018-ban nyert Hobartban, 2021-ben pedig szintén ausztrál földön a Melbourne-i Gippsland Trophy bajnoka lett. Nemrég a United Cupon rajtolt, ahol a bolgár Gergana Topalova legyőzése után, kikapott Maria Sakkaritól.

Zanevska (WTA 81.) az elmúlt években a salakon volt aktívabb és 2021-ben Gdyniában megszerezte eddigi egyetlen WTA bajnoki címét. Ettől függetlenül, a gyorsabb felületen is eredményes tud lenni, hiszen számos alacsonyabb rangú sikert gyűjtött össze. A tavaly is volt erre példa Rouenban. Az ausztrál tornán selejtezőket kényszerült játszania, amelyeket szettvesztesség nélkül pipált ki és a főtáblán újra megnehezítheti a nem túl magabiztosnak látszó Mertens dolgát.

január 10., kedd

Tipp Játékok száma Felett 20.5 @ 1.90

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.01.09., 07:21.