Meglepetésre, Elisabetta Cocciaretto első WTA-döntőjébe nem salakon jutott, hanem az ausztrál kemény borításon, ahol még csak Lauren Davis áll útjába.

Elisabetta Cocciaretto - széles 1
Elisabetta Cocciaretto (Fotó: Mikolaj Barbanell/Shutterstock.com)

Átalakulni látszik a huszonegy éves olasz játékos (WTA 67.), mert miután több alacsonyabb színtű bajnoki címet gyűjtött be a lassú borításon, eddigi pályafutásának legnagyobb sikerét gyors játékfelületen szerezheti meg. Már a tavalyi idény végén 125-ös kategóriájú tornát nyert hasonló körülmények között Mexikóban, de ezt fölülmúlhatja Ausztráliában ha sikerül legyőznie a döntőben Lauren Davist. Elisabetta ezen a héten Alize Cornet-t és Jasmine Paolinit szettvesztesség nélkül verte, a negyeddöntőben viszont meccslabdákat hárítva, szetthátrányból fordított Bernarda Pera ellen. Bár az elődöntőben is három szettet kényszerült játszania Sofia Kenin ellen, a harmadik játszmát 6-1-re seperte be.

Davis (WTA 84.) a selejtezőkből indulva jutott a főtáblára, ahol szettvesztesség nélkül haladt mostanáig előre és második WTA bajnoki címéért fog pályára lépni miután 2017-ben hasonló borításon és időpontban megnyerte az aucklandi tornát. A szép menetelése a Sloane Stephens elleni hangzatos győzelmével kezdődött, majd Ysaline Bonaventure, Xinju Wang és Anna Blinkova sem tudtak nagy gondokat okozni neki. Cocciaretto viszont elméletileg tudhat, mivel az eddigi egyetlen egymás elleni összecsapásukon, ami 2021-ben hasonló kemény borításon zajlott Guadalajaraban, 6-3, 6-0-ra verte a huszonkilenc éves játékost.

január 14., szombat

Tipp Szett hendikeppel Davis, Lauren +1.5 @ 1.43

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.01.13., 13:01.