A 2020-as Australian Open bajnoka, Sofia Kenin a top 40-es Anhelina Kalinina ellen próbál javítani.

Sofia Kenin - széles 1
Sofia Kenin (Fotó: Romain Biard/Shutterstock.com)

A világranglista 280. helyére visszaesett amerikai játékos a 2021-es Roland Garroson abszolvált három kört, a tavaly januárban Adelaideben és augusztusban Clevelandben kettőt, most pedig Hobartban szintén kettőt. Nagyon mély hullámvölgybe került és már oly távolinak tűnnek a 2020-ban az Australian Openen, majd Lyonban, valamint a 2019-ben itt Hobartban, Mallorcaban és Guangzhouban aratott sikerei. Aucklandben kezdte az évet, ahol egy megnyert meccs után, az utólagos bajnok, Cori Gauff búcsúztatta. Ezen a héten már két megnyert meccsnél tart, az elsőn Lin Zhut, a másodikon pedig Maryna Zanevskát győzte le és még nem veszített játszmát.

A hibátlan szereplést nehéz lesz folytatni, mert a következő ellenfele, a világranglista 40. helyén álló Anhelina Kalinina lesz, akitől nemrég decemberben kapott ki két szettben Angersben. Alig pár napra ettől a meccstől, az ukrán játékos bajnok lett Limogesban fedett kemény borításon. Mégsem volt a legjobb idényrajtja, mivel Adelaideben a selejtezőkből a főtáblára kerülve, két tie-breakben kapott ki Victoria Azarenkától. Hobartban könnyed győzelemmel kezdte menetelését Rebecca Marino ellen, de utána szetthátrányból kényszerült fordítania Tatjana Maria ellen.

Bár ezt a jelen helyzetben nehéz érzékelni, elméletben Kenin a magasabb színvonal, de már hosszú ideje nem tudja bizonyítani. Kalinina a középmezőny erős képviselője és amennyiben az amerikai játékos nem emeli játékszínvonalát, ismét európai győzelemnek lehetünk tanúi.

A cikk publikálásának időpontjában még nem voltak elérhető oddsok a mérkőzésre.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.